Tilaa
Testit

VBoats 46 Fish – Virkistävä säästömalli

Pieni venäläinen alumiinivene nousi monissa jälkipuinneissa alkuvuoden venemessujen hintapommiksi. Lähdimme koeajolle selvittämään, onko arvonimelle vastinetta.

14.07.2020

Tekstitimo sarkkinen

Kuvatmarkus pentikäinen/otavamedia

Kun suosikkiluokan alumiinivene maksaa moottoreineen pyöreästi 15 000 euroa, kansan huomio on taattu. Volzhanka 46 Fish oli kiistatta yksi Helsingin helmikuisten venemessujen hintapommeista – etenkin, kun muutamat nopeat onnekkaat ehtivät saada oman yksilönsä erikoiserästä vielä jopa muutaman tonnin halvemmalla.

Jos joltain, niin juuri Volzhankalta saattoi tällaista ”säästömallia” odottaakin. Muistetaanhan venäläisvalmistajan lippulaiva Voyager 960 Cabin sekä pienempi sisarmallinsa 700 Cabin (Kippari 12/2019 ja 9/2018) kumpikin erottuvista hinnoista kokoluokissaan, eikä aiemmista avovenemalleistakaan ole tarvinnut maksaa itseään kipeäksi.

Ensirekisteritilastoista on helppo päätellä, että suomalaiset ovat ottaneet idän uutukaiset tosissaan. Nykyään kansainvälisemmän Vboats-nimen alla toimiva merkki oli viime vuoden kirkkain nousija, ja mikä kovinta, suosituin tuontivenemerkki heti ribeistään tunnetun Brigin jälkeen.

Harkitusti pelkistetty

Jo messuhallissa 46 Fish näytti mallinumeroaan isommalta veneeltä, ja niin se näyttää laiturillakin. Se, että pulpetit ovat huomattavan edessä, innostaa lähtökohtaisesti ainakin kalastajia. Tilaa liikkumiseen on kerrassaan mainiosti erillispenkkien ja peräpenkin välissä – puhutaan kuitenkin runkopituudeltaan vain 4,6-metriä pitkästä veneestä.

Esimerkiksi Kipparin 6/2020 parivertailussa olleet, selvästi kookkaammat tuplapulpettimallit AMT 165 BR ja Yamarin Cross 49 BR ovat matkustamoiltaan ahtaampia.

Kaksosista kookkaampi 50 Fish

Kun Vboatsin Fish-mallisarjan veneet ovat peräkkäin samassa laiturissa, niissä ei näytä olevan ensisilmäyksellä mitään eroja. 50 Fish onkin käytännössä pienemmän mallin pidennetty versio. Pituutta sillä on uimatasojen kanssa 5,3 metriä.

Tilaratkaisut ovat lähes identtiset. Oikeastaan ainoa ero on se, että keulatasoon on upotettu yksi lokero enemmän. Pidempi runko on tuonut lisäsenttejä myös matkustamoon. Perän uimatasotkin ovat hieman laajemmat.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 7/2020.

 

 

Lue myös nämä

X