Tilaa
Uutiset

Vanhat merikarttasarjat vaihtoon

11.05.2015

TekstiKiti Westerback

Liikennevirasto ja Karttakeskus Oy haluavat edistää veneilyn turvallisuutta järjestämällä kesäkuussa merikarttasarjojen vaihtokampanjan.

Kun viet kampanja-aikana 5.-18.6. jälleenmyyjälle vanhan merikarttasarjan, saat 10 euron alennuksen mistä tahansa uudesta merikarttasarjasta.

Tarjous koskee kaikkia Liikenneviraston tai Merenkulkulaitoksen julkaisemia kierresidottuja merikarttasarjoja. Karttasarjan hinta on alueesta riippuen 40,80-47 e.

Kampanjassa on mukana yli 80 jälleenmyyjää eri puolilta Suomea. Merikarttasarjan voi käydä vaihtamassa kampanja-aikaan myös Karttakeskuksen pop-up -myymälässä (Atomitie 2, Helsinki).

Verkkokaupat eivät kuulu kampanjan piirin, koska vanhan kartan palautus ei ole sitä kautta mahdollista.

Merikarttojen muutostiedot julkaistaan Liikenneviraston verkkosivuilta löytyvässä päivityspalvelussa ja Tiedonantoja merenkulkijoille -verkkolehdessä.

Noin 2-5 vuoden välein julkaistaan kaikki muutostiedot sisältävä uusi merikarttapainos. Samassa yhteydessä vanha painos muuttuu soveltumattomaksi turvalliseen navigointiin, jollei ole sitä itse päivittänyt.

Muutokset ovat usein mm. päivitettyjä syvyystietoja, lisättyjä kiviä, turvalaite- ja väylämuutoksia, uusia ampuma-alueita sekä uusia vedenalaisia tai vedenpäällisiä rakenteita. Jos nämä jättää huomiotta, voi joutua vaaratilanteisiin, erityisesti tuntemattomilla vesillä.

Lue myös nämä

X