Tilaa
Jutut

Vapaaehtoiset meripelastajat vesille jälleen vappuna

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastajat auttavat veneilijöitä vesillä jälleen vapusta lähtien suurimmassa osassa maata.

30.04.2019

TekstiJukka Hiiro

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastajat auttavat vesillä jälleen vapusta lähtien suurimmassa osassa maata. Pohjoisessa pelastusalukset lasketaan vesille jäiden lähdettyä. Niin ikään Trossi-palvelunumero vastaa veneilijöiden kiireettömiin avunpyyntöihin 1. toukokuuta alkaen.

Eri puolilla maata toimivat meripelastusyhdistykset päivystävät pelastusaluksineen ympärivuorokauden aina avovesikauden päättymiseen saakka. Viikonloppuisin ja loma-aikoina partiot ovat liikkeellä, tai vähintään valmiina lähtemään nopeasti.

Viime vuonna Meripelastusseuran miehistöt vastasivat 1948 hälytykseen. Apua annettiin 3776 ihmiselle ja 1639 alukselle. Todennäköiseltä kuolemalta pelastettiin 46 ihmistä.

Tämän kauden ensimäinen tehtävä oli Espoossa 13. huhtikuuta, kun pelastusvene Emmi antoi lisävirtaa perämoottorin käynnistysongelmista kärsineelle Busterille.

Meripelastusseura muistuttaa, että sekä veneen varusteiden että kuljettajan taitojen on syytä olla kunnossa ennen vesille lähtöä. Jos hätätilanne kaikesta huolimatta tulee eteen, tulee soittaa aina hätänumeroon 112 tai merialueella meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000.

Meripelastusseuran ylläpitämä Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 on tarkoitettu veneilijöiden kiireettömiin avunpyyntöihin.

Lue myös nämä

X