Tilaa
Jutut

Vellamon luentosarjassa sukelletaan keskiviikkona pinnanalaisen elämän saloihin

Meren lumo: Elämää pinnan alla -kirjan kirjoittaja ja kuvaaja Juha Nurminen luennoi Merikeskus Vellamon Tietoherkku-luennolla keskiviikkona.

29.10.2019

TekstiJukka Hiiro

Merikeskus Vellamon Tietoherkku-luentosarjassa sukelletaan lokakuun lopussa pinnan alle. Silloin nimittäin Juha Nurminen luennoi ja kertoo uudesta elokuussa julkaistusta kirjastaan.

Meren lumo: Elämää pinnan alla -kirjassa Nurminen käsittelee muiden muassa sitä, mikä meressä inspiroi, kiehtoo ja lumoaa. Tärkeässä osassa on myös pohdinta siitä, miten voimme suojella tätä kallisarvoista luonnonvaraa nykyajan ja tulevaisuuden haasteilta. Samat aiheet nousevat pääosaan myös luennolla.

Kirjan esittelemän vedenalaisen maailman tallentaminen valokuviin on vuosien aikana vienyt merenkulkuneuvos Juha Nurmiselta yli kaksituhatta tuntia veden pinnan alla, kertoo John Nurmisen Säätiö verkkosivuillaan. Kirjan tekstit ovat tiedetoimittaja Niko Kettusen käsialaa.

Tietoherkku-luento on kaikille avoin ja maksuton. Meren lumo: Elämää pinnan alla -luento on 30. lokakuuta kello 17 Merikeskus Vellamossa Kotkassa.

Lue myös nämä

X