Tilaa
Uutiset

Vene 18 Båt: Mercuryn uusin perämoottori esiteltiin Suomessa

Mercury Marine esitteli täysin uuden 3.4L V6 FourStroke -perämoottorimallistonsa ja laajensi uutuudella myös SeaPro -ammattikäyttömallistoaan.

16.02.2018

Tekstija kuvat Juha Virtanen

Uudet moottorit esiteltiin samanaikaisesti Suomessa Helsingin venemessuilla ja Yhdysvalloissa Miami International Boat Showssa. Uusi persoonallisesti muotoiltu moottoriperhe kattaa kokoluokat 175, 200 ja 225 hevosvoimaa. SeaPro-versio on teholtaan 200 hevosvoimaa.

Moottorit rakentuvat Mercuryn uudelle 3,4-litraiselle V6-moottorille, jonka suunnittelussa on tavoiteltu voimaa, keveyttä ja ulkomitoiltaan pientä kokoa sekä polttoainetaloutta.

V6-moottori on niin sanottu vapaasti hengittävä nelitahtimoottori kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla. Valmistajan mukaan moottorit ovat kevyitä siitä huolimatta, että ne ovat tilavuudeltaan yli kolmilitraisia nelitahtisia V6-moottoreita. Uutuuskoneet painavat hiukan yli 200 kiloa ja ovat siten luokkansa keveimpiä moottoreita. Kiihtyvyyttä on saatu parannettua ja ne tarjoavat yli 20 prosenttia enemmän vääntöä matkanopeudella lähimpiin nelisylinterisiin kilpailijoihin verrattuna.

Mercuryn Phantom Black -mustan värin lisäksi 200- ja 225-hevosvoimaiset moottorit saa halutessaan täysin valkoisina. Sävyjä on tarjolla kolme helmenvalkoisesta lämpimään ja kylmän valkoiseen, joten moottorin voi valita lähes sävy sävyyn oman veneen valkoiseen sopivaksi.

 

Lue myös nämä

X