Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Boston Whaler uudisti 170 Montauk-mallinsa

Amerikkalainen Boston Whaler siintää monen kalastusta harrastavan haaveissa. Uudistunut 170 Montauk edustaa laajan malliston pienintä päätä.

17.02.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Boston Whaler on edeltäjäänsä 13 senttiä leveämpi ja kymmenen senttiä pidempi. Kasvaneiden mittojen ansiosta esimerkiksi pulpetin molemmille puolille jää enemmän tilaa.

Pulpetti on muotoiltu erikoisesti niin, että tuulilasi kaiteineen näyttää eteenpäin kallistetulta. Kaiteesta saa tukea myös pulpetin etupuolella liikuttaessa. Näyttävä teräksinen ohjauspyörä on tuttua Whaler-tyyliä.

Uutta on se, että vakiovarustukseen kuuluu irtosäiliöiden sijasta kiinteä 68-litrainen polttoainesäiliö. Kuskin penkin alle vapautuneeseen tilaan saa lisävarusteena 53-litraisen kiertovesisumpun. Ellei valitse sellaista, kaloille on kuitenkin tyhjennysreiällä varustettu lokero laajan keulatason yhteydessä.

Esittelyveneen lisävarusteisiin kuuluu täysleveä takapenkki kääntyvällä selkänojalla. Turkkitilaa jää käyttöön hieman enemmän, jos valitsee peräkulmiin erillispenkit irrotettavine selkänojineen. Vakiomalliseen veneeseen ei kuulu mitään peräpenkkiratkaisua.

Boston Whaler on näyttävä kalavene kokovalkoisena, mutta värikkyyttä kaipaava voi valita hiekanruskean, vaaleanharmaan, vaaleansinisen tai turkoosin kylkivärin.

Kokoistaan tuntuvasti isomman oloisen veneen pituus on 5,28 metriä, leveys 2,21 metriä ja paino ilman moottoria 771 kiloa. Useilla lisävarusteilla maustetun esittelyveneen hinta on Mercuryn 115-hevosvoimaisen moottorin kanssa 48 000 euroa.

Boston Whaler on esillä osastolla 7b130, lisätietoja Marinepalvelu

Lue myös nämä

X