Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Kotimainen Viima-veneet pyrkii pikkuveneiden kategoriaan

Kuopion Venevälitys Ky:n valmistama uusi kotimainen Viima-veneiden mallisto nähdään ensimmäistä kertaa venemessuilla.

08.02.2019

TekstiJukka Hiiro

Perjantaina käynnistyvillä venemessuilla on mukana myös ainakin yksi uusi kotimainen venevalmistaja. Kyseessä on Kuopion Venevälitys Ky:n valmistama Viima-veneiden mallisto. Valmistajan mukaan veneet ovat Suomen oloihin suunniteltuja ja Suomessa valmistettuja mökki-, huvi- ja kalastusveneitä.

Lujitemuovista valmistettuja venemalleja on kaikkiaan neljä. Viima 44 on soutuveneen tyyppinen, mutta valmistajan mukaan perinteistä soutuvenettä kantavampi 440 senttimetriä pitkä ja 155 senttimetriä leveä vene, johon saa asentaa maksimissaan kuuden hevosvoiman perämoottorin. Hintaa veneellä on 2130 euroa.

Viima 48 on perinteisen mallinen soutuvene. Muotoilunsa ansiosta se on valmistajan mukaan kuitenkin kevyt soudettava huolimatta siitä, että pituutta on 480 senttimetriä. Maksimiperämoottoriteho on viisi hevosvoimaa. Hintaa 48-mallilla on 1590 euroa.

Viima 53 -malli on soutuveneitä isompi, nimensä mukaisesti 530 senttimetriä pitkä ja 160 senttimetriä leveä. Sen voi varustaa 5-15 hevosvoiman lyhytrikisellä perämoottorilla. Veneen kaikkien kolmen penkin alta löytyy lukittava säilytystila. Hinta on 3100 euroa.

Viima-malliston ”lippulaiva” on samainen 53, mutta ohjauspulpetilla varustettuna. Viima 53 Pulpetti -malliin saa asentaa enimmillään 20-hevosvoimaisen perämoottorin, jolloin huippunopeudeksi saadaan valmistajan mukaan jo 27 solmua. Pulpettimallin hinta on 3650 euroa.

Viimat ovat CE-hyväksyttyjä.

Lue myös nämä

X