Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Lisää alumiiniehdokkaita Venäjältä

Viime messuilla Volzhanka-nimellä esiintynyt venäläinen alumiinivenevalmistaja on nyt ytimekkäämmin ja kansainvälisemmin VBoats. Yava-mallistossa on kolme erikokoista avokeulavenettä, jotka kaikki soveltuvat huvi- ja kalastuskäyttöön.

16.02.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Yava-mallien ulkonäössä on hauskasti sekä amerikkalaisia että kotimaisia vaikutteita. Laitojen kalteva osa – niin sanottu ”värilaita” – on tuttu muun muassa Bustereista, Fastereista ja Silvereistä. Tuulilasit taas tuovat mieleen jenkkien kalaveneet.

Kaikkia kolmea mallia yhdistää heittokalastusta palveleva, korotettu keulataso sekä laaja avotila pulpettien takana. Erillispenkkien ja peräpenkin väliin jää huomattavan paljon esteetöntä tilaa. Yksityiskohdista huomio kiinnittyy laitojen hyllyihin – kerrankin pienissä veneissä on helppokäyttöistä tilaa pikkutavaroille.

Suomeen tilattavat mallit varustetaan kohokuvioidulla alumiiniturkilla. Sisäpuolen muut alumiinipinnat saa halutessaan maalattuina ilman lisähintaa. Ulkopuolen tummat hiilikuituteippaukset ovat optiona niille, jotka eivät innostu kirkaskylkisestä veneestä.

Esimerkkinä hinnoista, Yava 510 L maksaa 60 hevosvoiman Mercuryn kanssa 19 900 euroa. Hintaan sisältyy kuomu. Yava 550 XL pakettihinta on puolestaan Mercury F100-moottorilla 25 900 euroa, ja siihen sisältyy kuomun ohella hydraulinen ohjaus.

Yavat ovat esillä osastolla 6m60, lisätiedot Waltic

Lue myös nämä

X