Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Sting toi markkinoille pelkistetyn koppiveneen

Keskihyttiveneiden tarjonta on tämän vuoden messuille laajempi kuin vuosiin. Norjalainen Sting 600 Pro HT on lajissaan harvinaisuus, sillä se on rakenteeltaan yksikuorinen lujitemuovivene – ja siksi myös tuntuvasti muita keskikoppeja edullisempi.

16.02.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Esimerkiksi yhteyskäyttöön tai kalastukseen soveltuvassa Stingissä on takaa peitteellä suljettava kate. Peite on kaksiosainen, joten takaosan saa tilanteen ja tarpeen mukaan kokonaan tai osittain avoimeksi. Katteen alla odottaa harvinaisen karu kalustus: laidasta toiseen ulottuva tuhto sekä vaatimaton konsoli kuskille. Istumaan mahtuu kolme henkeä – kaikki tuhdolla vierekkäin.

Penkin keskiosa on irrotettavissa keulaan kulkemisen ja tavaroiden kuskaamisen helpottamiseksi. Lisähintaan tarjotaan toista pulpettia ”apukuskin” puolelle ja istuiminakin palvelevia säilytyslaatikoita. Kirpeillä keleillä kalastava hankkisi harmaaseen toimistoonsa ainakin lämppärin.

Ei olisi ihme, jos moni Sting saisi katolleen vaparäkin. Laakeapohjainen vene on vakaa ja perässä riittää touhutilaa uistelukäyttöön. Kiinteästä peräpenkistä kaikki vavanheiluttajat eivät toki tykkää, mutta joillekin se on epäilemättä sopiva taso ja säilytystila.

Sting on 6,11 metriä pitkä, 2,33 metriä leveä ja painaa ilman moottoria 730 kiloa. Polttoainesäiliön suuruudeksi ilmoitetaan tasan 100 litraa. Hyvä voimanlähde on maahantuojan mukaan 75 hevosvoiman Evinrude E-TEC, ja sen kanssa vene maksaa 23 350 euroa.

Koppiveneilyn makuun pääsee siis paljon pienemmällä rahalla kuin aiemmin. Kilpailijoita 600 Pro HT:lle ei ainakaan Suomen markkinoilla juuri ole.

Sting löytyy osastolta 6d50, lisätiedot Frydenbo-Marine

Lue myös nämä

X