Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Terhiltä uusi kalaveneen protomalli

Suositun 450-mallin pohjalle suunniteltu kalastusversio ei ole vielä myynnissä, mutta on saanut osakseen paljon uteliaita katseita.

15.02.2019

Tekstija kuva Timo Sarkkinen

Terhin 450-malli (aiemmin 445) on tunnettu vakavuudestaan ja se soveltuu jo vakiomallisena hyvin mökkikalastajalle. Protoversiossa kalastuskäytön vaatimukset on huomioitu monissa yksityiskohdissa.

Keulassa on heittokalastajaa varten keulasähkömoottorin alusta. Pulpetin etupuolella oleva laaja heittotaso on samankaltainen kuin 450-malleihin lisävarusteena saatava ”aurinkotaso”, mutta karkeapintaisempi. Säilytystilojen kansissa on helppokäyttöiset, päältä avattavat salvat.

Protomalli on varustettu kahdella jalallisella kalastusistuimella, jotka ovat luonnollisesti irrotettavissa. Kalastus onnistuu siis seisten tai istualtaan. Vapatelineet sekä syvätakiloiden alustat saa kiinnitettyä reikiä poraamatta perän erikoismallisiin kaiteisiin. Pulpetin kaide, joka kyllä kuuluu vakiomalliseenkin 450:een, on niin ikään hyvä paikka vapatelineille.

Aika näyttää, millainen Terhi 450 Fisheristä lopulta tulee, mikäli malli päätyy tuotantoon. Kohtuuhintaiselle kalaveneelle olisi varmasti kysyntää, sellaisia ei toistaiseksi markkinoilla montaa ole.

Terhiin voi tutustua osastolla 6h48, malliston veneistä on lisätietoa valmistajan nettisivuilla Terhi

 

 

 

 

Lue myös nämä

X