Tilaa
Näyttelyt

Vene 20 Båt: Beason 800 Pilot – Lohenuistelijan päiväuni

Moni lohenuistelua harrastava kaipaa kalustoltaan merikelpoisuutta, suojaisuutta sekä laajaa avotilaa. Näihin vaatimuksiin vastaa Beason 800 Pilot, joka on ruotsalaisen valmistajansa lippulaivamalli.

15.02.2020

TekstiTimo Sarkkinen

Beason on meikäläisillä messuilla yllättävä ja kiinnostava vieras. Vänern-järven rannalla toimiva valmistaja on erikoistunut lujitemuovisiin kalaveneisiin, joista pienin on 5,5-metrinen pulpettivene ja suurin tämä 8,2 metriä pitkä ja 2,6 metriä leveä hyttimalli. Merkki nousee aika ajoin esiin uistelijoiden foorumeilla, mutta sillä ei kuitenkaan ole edustajaa Suomessa.

Kuten mallinnimi kertoo, kyseessä on pilothouse-tyyppinen vene. Perän avotila onkin oikea kalastajan ”tanssilattia” – laaja ja vailla mitään kalustusta. Säilytystilat ovat harkitusti turkin alla sekä pienemmissä lokeroissa laidoilla. Uistelijan huomio kiinnittyy myös siihen, että laidat ovat päältä tasaiset: niihin on helppo kiinnittää käytännölliset kiskot syvätakiloille ja vapatelineille.

Liukuoven takaa avautuu varsin viihtyisä ja todella kookkailla ikkunoilla varustettu hytti. Sisustukseen on käytetty enemmän puuta kuin nykypäivän hyttiveneissä yleensä. Istumapaikkoja on kuskin penkin lisäksi aterion penkeillä. Samalle paikalle saa järjesteltyä lisävuoteen, mikäli veneessä on sen verran porukkaa, että päämakuupaikkana palveleva keulan v-vuode käy ahtaaksi. Mutta missä on wc?

Raymarinen osastolla esillä oleva vene on maustettu runsaalla elektroniikalla.  Voimanlähteenä on kaksi Suzukin 200-hevosvoimaista perämoottoria, joihin kumpaankin on asennettu hitaan uisteluvauhdin mahdollistavat jarrulevyt.

Hinnan kohdalla on valmistajan nettisivuilla paljon puhuva maininta: ”tarjouksen mukaan”.

Osasto 5n59

Lisätiedot beason.se

Lue myös nämä

X