Tilaa
Näyttelyt

Vene 20 Båt: Satojen tuhansien Galeon 400 Fly – erilainen uutuus

400 Flyn suurin muotoilullinen ja tyylillinen vippaskonsti ovat avattavat sivuterassit.

09.02.2020

TekstiKarel Kakko

Harvoin on 40 jalan luokassa tavattu vastaavaa jahtimaista tunnelmaa kuin uudessa Galeon 400 Fly-veneessä. Galeonin tapa lähestyä suunnittelua näyttäisi olleen juuri tunnelman luomisessa, enemmin kuin tavoitteessa kilpailla makuupaikojen määrällä.

Kansitilojen alla on kaksi makuuhyttiä, jotka isojen Galeonien tapaan säväyttävät tyylitaituruudella. Kulku hytteihin tapahtuu arkkitehtonisesti näyttävän portaikon kautta. Keulakajuutan vuode voidaan muokata joko pari- tai v-vuoteeksi. Keulakajuutasta on myös suora yhteys vieraiden käyttöön tarkoitettuun wc-suihkutilaan. Salongin alla on koko veneen levyinen päähytti, parivuoteineen, meikki/työpöytineen, sekä luonnollisesti omalla en-suite kylpyhuoneella.

Päähyttiä koristaa valaistu reliefi ja varustukseen kuuluu kääntöjakkara sekä työ-/meikkipöytä. © Karel Kakko / Otavamedia

400 Flyn suurin muotoilullinen ja tyylillinen vippaskonsti ovat kuitenkin avattavat sivuterassit. Ne ovat toki hintava lisävaruste, noin 30.000 euroa, mutta sijoitus on veneen kokonaishintaan, pyöreästi 450.000 on silti kohtuullinen. Ne vaativat kuitenkin tilaa liki metrin verran ylimääräistä sivuille, joten niistä pääsee parhaiten nauttimaan redillä ankkurissa, tai satamassa, jossa ei ole ruuhkaa.

Moottoreina ovat Volvo Pentat kaksoisasennuksena, ja tehot vaihtelevat 2×225 ja 2×440 välillä.

Lisätiedot löydät täältä.

Salonki liittyy luontevasti avotilaan. © Karel Kakko / Otavamedia

Lue myös nämä

X