Tilaa
Näyttelyt

Vene 20 Båt: Vesillä ajettava, veneeksi sertifioitu, ja talvella moottorikelkalla vedettävä iglukota on eittämättä kiinnostava

Ympäristöystävällinen AuroraHut tarjoaa luksusmajoituksen vaikka keskelle erämaata ja se on sertifioitu veneeksi.

14.02.2020

TekstiJukka Hiiro

Vene 20 Båt -messuilla on nähtävissä myös suomalaisvalmisteinen AuroraHut. Kyseessä on mielenkiintoinen yhdistelmä majoituskotaa, pilkkikotaa ja veneeksi sertifioitua vesimajoitetta ja -kulkuneuvoa.

Valmistajan mukaan kyseessä on ”nollapäästöinen luksusmajoitus”.

”AuroraHut mahdollistaa monipuolisen liiketoiminnan vedessä ja maalla, ympäri vuoden”, sanoo AuroraHutin myyntijohtaja Tomi Sipola.

Kelluva kota voidaan esimerkiksi viedä lähelle luontokohteita ja kuitenkin suoda ensiluokkaiset majoitusolot erämaassakin.

Valmistajan näkemys on, että konseptia voi käyttää matkailussa ympäri vuoden.

”AuroraHut on maailman tuottavin ympärivuotinen vene”, Sipola sanoo.

© Jukka Hiiro / Otavamedia

Aluksen, tai majoitteen, sähkö tuotetaan ekologisesti biopolttokennojen ja aurinkopaneelin avulla. Biopolttokenno muuttaa metanolin sähköksi ja ainoa päästö on puhdas vesihöyry. Kylmemmillä keleillä kotaa lämmittää uusiutuvaa polttoainetta käyttävä kotimainen veneenlämmittin.

AuroraHutin muihin varusteisiin kuuluu muiden muassa kaasuliesi, hanasta juokseva vesi 140 litran integroidulla säiliöllä, erotteleva kuivakäymälä sekä keulaan kiinnitetty sähkömoottori. Kesäaikaan liikkuminen sujuu siis vesistöjä myöten Minn Kota -moottorilla, mutta yhtään kovempaan aallokkoon sillä tuskin kannattaa lähteä. Talvella sitä voi vetää moottorikelkan perässä niin jäällä kuin lumellakin. Talvella myös pilkkiminen onnistuu kodan suojassa, sillä sen pohjasta löytyy pilkkireikä.

Myös AuroraHutin löydät Vene 20 Båt -messuilta. Lisätietoja löydät valmistajan sivuilta täältä.

Lue myös nämä

X