Tilaa
Näyttelyt

Vene 2018 Båt: Onko tässä messujen erikoisin uutuus? Talvella katamaraanista tulee pilkkikota

15.02.2018

TekstiJukka Hiiro

Venemessuilla esillä on myös kokkolalaisen JR-Boatsin Wide X -vene. Kyseessä on 4,4-metrinen katamaraanirunkoinen perämoottorivene, jolle on käyttöä myös talvella. Vene nimittäin muuntautuu vetoaisan lisäämällä moottorikelkan perässä vedettäväksi pilkkikodaksi.

Omaperäisen innovaation takana on Jan-Erik Rahkonen. Idea syntyi ja jalostui veneeksi vasta viime vuonna. Messuilla kiinnostusta on Rahkosen mukaan riittänyt, mutta kauppoja ei toisena messupäivänä lauantaina ollut vielä syntynyt.

Itseasiassa veneitä ole Rahkosen mukaan toistaiseksi myyty vielä ensimmäistäkään, mutta se lienee ymmärrettävää vasta markkinoille tulleelle veneelle ja täysin uudenlaiselle konseptille.

Wide-veneen pohjalta löytyy kaksi yli 20 senttistä reikää, jotka ovat suljettavissa luukuin.

Pilkkireiät on sijoitettu katamaraanirunkojen väliin niin, että ne pysyvät valmistajan mukaan irti vedestä myös kesäkäytössä. Kesäisin reiän kautta voi käyttää myös sähkömoottoria.

JR-Boats Widen pohjassa on aina kaksi luukuin suljettavaa pyöreää reikää, joiden halkaisija on runsaat 20 senttimetriä. Kuvassa toinen näkyy tuolin ja pöydän välissä.

Ekologisuutta Wide-veneisiin on tarjolla aurinkopaneelien ja sähkömoottorien muodossa. Talvikäytössä akuston avulla voi lämmittää ja valaista pilkkikotana toimivan veneen, ja keittää vaikka kahvit. Venekuomun eristävyys on tosin sitä luokkaa, että sitä pilkkihaalaria tuskin kannattaa kovilla pakkasilla kuitenkaan riisua.

Wide X on nähtävillä osastolla 6k69.

Lue myös nämä

X