Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vene 21 Båt: Marex 330 Scandinavia nousi messujen moottoriveneeksi

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

12.02.2021

Tekstiismo virta

Kuvatvalmistaja

Vene Båt -messuilla valittiin tänäkin vuonna Messujen moottorivene, vaikka tapahtuman virtuaalisuus vaikeuttikin valintaa. Marex 330 Scandinavia vei voiton toimivalla suunnittelullaan.

Malliversiosta riippuen karvan alle tai vähän yli kymmenen metrin mittainen Marex 330 Scandinavia vakuutti valintaraadin mukavilla ja luontevilla oleskelutiloilla sekä ulkona että sisällä. Runsaat avoimet ja tarvittaessa katetut tilat tekevät veneen hyvin sopivaksi myös suomalaisiin, ailahteleviin kesäsäihin.

Suuret kattoluukut ja verhomaisesti toimivat avotilan kuomuseinät mahdollistavat veneen nopean mukauttamisen sään ja tarpeen mukaan.

Tällä kertaa valinnat piti tehdä ilman fyysistä tutustumista veneeseen, mikä lisäsi valinnan vaikeutta.

Raati päätyikin tällä kertaa valitsemaan vain yhden moottoriveneen ja yhden purjeveneen, kun aiempina vuosina on valittu Messujen vene kolmessa eri moottoriveneluokassa.

Purjeveneluokan voitti kotimainen Scandi 42.

Papereiden perusteella valitessa painaa myös valmistajan maine, mikä ei ainakaan huonontanut Marexin asemia. Norjalaismerkin työn laatuun on totuttu luottamaan.

Kaksikajuuttainen liukuvene toimii myös vähän isomman porukan käytössä. Vuoteita on kaikkiaan kuudelle hengelle.

Polttoainetankki on 650 litrainen, eli toimintamatka riittää pitkällekin etapille. Moottorivaihtoehdot alkavat 440 hevosvoiman Volvosta ja päätyvät kahteen 270 hevosvoimaiseen Mercuryn dieseliin.

vesitankin tilavuus on 300 litraa ja septitankin 200 litraa, eli melko pitkä omavaisuusaika on matkaveneilyssä mahdollinen.

Akkujakin on kaikkiaan peräti viisi.


Messujen veneet valittiin Vene 21 Båt verkossa -tapahtumaan osallistuvien veneyritysten uutuusveneistä.  Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Servicestä, Juhani Pappila TraficomistaVene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski,  Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Kippari-lehden toimituspäällikkö Ismo Virta. 

Messujen veneet julkaistiin nyt 23. kertaa.

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma 12. – 21.2.2021

Lue myös nämä

X