Tilaa
Näyttelyt

Vene 23 Båt: Vuoden Veneilyteko 2022 on valittu − Septit.net -sivusto

10.02.2023

Tekstikipparin toimitus

Kuvatsatu björn, septit.net

Veneilytoimittajat ry on valinnut Vuoden Veneilyteko -palkinnon saajaksi Septit.net -sivuston, joka osoittaa kaikki Suomen septityhjennysasemat sekä mahdollistaa niiden kunnon ajantasaisen seurannan. Palkinnon otti vastaan sivuston perustaja ja kehittäjä Matti Lattu Helsingin venemessuilla.

Septit.net -sivusto avautui käyttäöön marraskuussa 2021. Sen ensimmäinen veneilykausi oli siten kesä 2022. Koska sivuston toiminta perustuu käyttäjien aktiiviseen vuorovaikutukseen, sen koko hyöty ei vielä ole puhjennut kukkaan. Palkitsemisen perusteena näemmekin ennen kaikkea sivuston potentiaalin sen tullessa veneilijöille tutummaksi.

Septit.net -sivustoston voima on sen selkeän yksinkertaisessa toteutuksessa. Mobiililaitteessa avautuva kartta näyttää septiasemien sijainnit ja niitä käyttävät veneilijät voivat samantien kommentoida laitteiden tosiasiallisen kunnon. Tieto on heti sekä muiden veneilijöiden että asemia ylläpitävien tahojen saatavilla.

Septit.net -sivuston pääkehittäjä Matti Lattu tarttui toimeen havaittuaan omassa veneilyssään kysyntää palvelulle. Toteutuksessa hän pystyi hyödyntämään IT-alan ammattiosaamistaan ja sai tukea asemien paikantamiseen Pidä Saaristo Siistinä ry:ltä.

Matti Lattu.

Lue myös nämä

X