Tilaa
Näyttelyt

Vene 24 Båt: Venemessuilla monipuolinen uutuuskattaus ja ohjelmatarjonta

Miltä näyttää katteella varustettu Terhi tai vaikka Marexin 44-jalkainen Gourmet Cruiser? Se selviää venemessuilla, jonne tulee katseenkääntäjiä monista hintaluokista.

03.02.2024

Tekstitimo sarkkinen

Helsingin messukeskus muuttuu helmikuun toisella viikolla taas kerran veneilijöiden ja vesilläliikkujien karkkikaupaksi. Perinteiset Vene 24 Båt -messut tarjoavat ennakkotietojen valossa ilahduttavan paljon uutta nähtävää niin veneistä, moottoreista kuin tarvikkeistakin kiinnostuneille.

Eikä kannata unohtaa ohjelmalavojen tarjontaa, jota sitäkin viritellään kaikille kymmenelle messupäivälle.

Laajuudessaan tapahtuma on viime vuoden kaltainen. Koko kattaus keskitetään toisen kerran peräkkäin alakerran halleihin, ja valtaosa veneistä löytyy tuttuun tapaan ”päähalleista” kuusi ja seitsemän. Osa kalaveneistä on kuitenkin galleriakäytävän toisella puolella kakkoshallissa, muun kalastustarjonnan ohessa.

Edelleen venemessut koetaan niin tärkeiksi, että vain harva venevalmistajista ja -maahantuojista jättäytyy niiltä pois. Isoista tekijöistä vain Busterin ja Yamarinin valmistajana tunnettu Inhan Tehtaat päätti olla osallistumatta messuille – aivan kuten viime vuonna. Aika näyttää, onko ratkaisu pysyvää sorttia.

Runsas ohjelmatarjonta

– Soutuveneellä Atlantin kahdesti ylittänyt Jari Saario esittelee venettään päivittäin ja puhumassa Purjehdussatamassa la 10.2. klo 14, su 11.2 klo 12 ja la 17.2. klo 15 ja su 18.2. klo 12

– Arktinen purjehdus elämäntapana: Alaskasta Luoteisväylän läpi Grönlantiin. Vapaalaskija Juho Karhu asuu Alaskassa purjeveneessään ja tulee kertomaan elämästään ja suunnitelmistaan Purjehdussatamaan la 10.2. klo 16, la 17.2. klo 14.

– Puuveneveistäjien osastolla pääsee tutustumaan veistettyihin puuveneisiin ja kunnostettuihin klassikkoveneisiin. Puuveneveistäjät ry:n 2000-luvun puuvene Kiisla esiteltiin Vene 23 Båt -messuilla. Nyt Kiisla on muunnettu tuulilasiversioksi. Kiisla on 6,5 metriä pitkä moottorivene, joka on rakennettu uusiutuvista materiaaleista. Se kulkee pienellä teholla ja soveltuukin erinomaisesti myös sähkömoottorille.

– Mahogany Yachting Societyn osastolla on neljä moottorivenettä, soutuvene ja kaksi purtta, jossa toisessa on luistimet. Kaikki MSY:n veneet ovat 1950-1060 luvuilta ja jääpursi on valmistunut 1997.

– Kalastusalueella esitellään perhokalastusvälineitä ja -varusteita ja luvassa on ohjelmaa sekä opastusta alan huippujen toimesta. Yleisö voi testata perhovapoja perhonheittobaanalla. Messujen ensimmäisenä viikonloppuna messuilla vierailevat Hardyn Alistair Dandie ja Howard Croston, joista viimeksi mainittu on perhokalastuksen maailmanmestari sekä henkilökohtaisella että joukkuetasolla. Mukana menossa ovat lisäksi mm. Kari ”Hissu” Hietalahti ja Sami Pilve. Perhobaanasta vastaava kalastusopas, perhokalastuskouluttaja ja Suomen perhokalastusmaajoukkueen kipparinakin toiminut Jani Ollikainen Merimaskusta on paikalla kaikkina messupäivinä ja pyörittää baanan toimintaa ja opastaa perhokalastuksessa. Laadukas ohjelmasisältö esittäytyy yleisölle alueen kolmella ohjelmaestradilla; Alutroll-Tohatsu-ohjelmalavalla, Aalto-altaalla ja Perhonheittobaanalla.

– Messuilla on runsaasti ohjelmaa perheille ja lapsille veneilyyn ja vesiurheiluun liittyen. Lapsille on luvassa venemessujen retkikartta, suppailua ja muuta toiminnallista tekemistä messujen jokaisena päivänä. Viikonloppuina pääsee myös kohtaamaan merenneitoja ja purjehtimaan kauko-ohjattavia veneitä. Merenneidot Sessa ja Ilona ilahduttavat perheen pienimpiä venemessujen viikonloppuina. Heidän kanssaan pääsee yhteiskuviin, kokeilemaan merenneitojoogaa sekä kokemaan upean merenneitouintiesityksen. Suomen purjehdus ja veneilyn SPV:n osastolta löytyy monipuolinen lastenmaailma. Osastolla pääsee tutustumaan nopeisiin skiff-veneisiin trapetsin avulla sekä oppimaan purjehtimisen alkeita optimistijollasimulaattorissa.

Vene 24 Båt 9.-18.2.2024

Avoinna:

pe 9.2. klo 11–19

la-su 10–11.2. klo 10–18

ma-pe 12–16.2. klo 11–19

la-su 17–18.2. klo 10-18

Liput (aikuiset):

Verkkokaupasta 8.2. mennessä: 18 €

Tapahtuma-aikana: verkkokaupasta 21 €, lippukassalta 24 €

Ennakkoliput: shop.messukeskus.com

Lisätiedot: vene.messukeskus.com

Ohjelma venemessuilla

Lue myös nämä

X