Tilaa
Jutut

Veneala uskoo vilkkaaseen kauteen

Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 43 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Erityisen vilkasta oli Helsingissä.

02.05.2019

TekstiJukka Hiiro

Venealalla on valoisat näkymät Suomessa, tiedottaa alan keskusliitto Finnboat. Uusien veneiden rekisteröinnit ovat kasvaneet viime vuoteen verrattuna 40 prosenttia ja elokuussa Helsingissä järjestettävään Uiva-venenäyttelyyn on ilmoittautumisia tullut Finnboatin mukaan ennätystahtiin.

”Kevät on lähtenyt mahtavaan vireeseen. Taustalla vaikuttavat varhainen kevät ja viime kesän hieno veneilykausi. Vaikka kuluttajien luottamus onkin heikentynyt vuoden 2018 huipputasosta, niin se on edelleen korkealla ja myös pitkään jatkunut talouskasvu on vahvistanut venealan näkymiä Suomessa”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo tiedotteen mukaan.

Uivaan venenäyttelyyn elokuussa oli pääsiäiseen mennessä ilmoittautunut jo toistasataa yritystä, kun viime vuonna imoittautuneita oli samaan aikaan alle 50.

”Odotamme, että Uivassa on yleisön tutustuttavana lähes 300 veneen valikoima ja paikalla on yli 150 näytteilleasettajaa. Mukana on entistä enemmän soutuveneitä, mutta myös yhä näyttävämpiä ja suurempia veneitä”, Pajusalo sanoo.

Myönteisistä näkymistä kertoo myös liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ylläpitämä venerekisteri. Uusia veneitä myydään yleensä eniten touko–kesäkuussa, mutta jo alkuvuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana uusia vesikulkuneuvoja oli tänä vuonna rekisteröity 43 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 kolmena ensimmäisenä kuukautena.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä uusia veneitä rekisteröitiin 233 kappaletta. Finnboatin mukaan valtaosa näistä oli erilaisia moottoriveneitä, kärjessä Yamarin, Buster ja Faster -alumiiniveneet sekä Sea Doo -vesijetit.

Erityisen vilkkaasti venekauppa on käynnistynyt Helsingissä, jossa veneitä on rekisteröity jo kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden alkukuukausina, Finnboat tiedottaa. Vilkasta on muuallakin pääkaupunkiseudulla sekä Varsinais-Suomessa. Järvi-Suomessa on toistaiseksi ollut hiljaisempaa, mutta tilanteen uskotaan muuttuvan jo lähiviikkoina, kunhan loputkin jäät järvistä sulavat.

Lue myös nämä

X