Tilaa
Uutiset

Venekaupan kasvu jatkui edelleen vuonna 2021

Suurin osa ensirekisteröidystä kulkuneuvoista vuonna 2021 oli moottoriveneitä, mutta vesiskootterien suosio jatkui myös.

17.01.2022

Tekstija kuva kipparin toimitus

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin Suomessa vuonna 2021 yhteensä 5 167 kappaletta, mikä on vajaa 10 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Uusista veneistä 71% on moottoriveneitä, mutta vesiskootterien kasvu jatkuu myös. Uusia purjeveneitä on myyty hyvin vähän, mutta ne ovat tästä huolimatta venerekisterin toiseksi yleisin venetyyppi.

Venerekisterissä oli vuoden 2021 lopussa yhteensä 231 599 venettä, joista 88 prosenttia oli moottoriveneitä. Vesiskoottereita on jo lähemmäs 10 000.

Suosituimmat merkit ensirekisteröinneissä olivat vuonna 2021 Sea-Doo, Buster ja Yamarin. Yleisin merkki on vesiskootterimerkki Sea-Doo.

Uusien veneiden ostajien keski-ikä oli 50 vuotta. Ostajien ikä vaihtelee paljon vesikulkuneuvon tyypin mukaan. Esimerkiksi vesiskootterin ostajan keski-ikä oli 42 vuotta, kun taas purjeveneen ostaneiden keski-ikä oli 54 vuotta.

Vuonna 2021 ensirekisteröityjen veneiden koossa tai tehossa ei ole tapahtunut mainittavaa muutosta verrattuna edelliseen vuoteen. Ensirekisteröityjen veneiden keskimääräinen pituus oli 5,1 metriä ja keskimääräinen koneteho 66 kW (mediaani).

Venerekisteröinti Traficomin sähköisissä palveluissa

Traficomin sähköisissä palveluissa voit hoitaa lähes kaikki venerekisteröinnit ajasta ja paikasta riippumatta . Palvelussa voi tarkistaa maksutta oman vesikulkuneuvosi rekisteritiedot sekä maksua vastaan minkä tahansa liikenneasioiden rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tekniset tiedot, moottorin tiedot ja omistajatiedot.

Lähde Traficom

Lue myös nämä

X