Tilaa
Uutiset

Venerekisteröinti kallistui huimasti

02.03.2022

Tekstijuha virtanen

Veneily on taas entistä arvokkaampi harrastus. Tuottaakseen asiakkailleen ”entistä sujuvamman palvelukokemuksen”, korotti Liikenne- ja viestintävirasto Traficom palveluidensa hintoja vuoden ensimmäisenä päivänä.

Korotustarpeen perustellaan johtuvan ”kustannustason noususta sekä palveluiden tuottamiseen liittyvien sähköisten palveluiden kehittämisestä”.

Virastosta vakuutetaan, että korotustarpeen minimoimiseksi on tehty aktiivisesti tehostamistoimenpiteitä.

Traficomin hinnankorotukset koskevat muun muassa kuluttajapalvelu- ja valvontamaksuja.

Vaikka korotusten keskipisteessä ovat lähinnä autoiluun liittyvät asiat, eivät veneilijät jääneet osattomiksi. Tämän vuoden alusta muun muassa veneen ensirekisteröinti maksaa sähköisenä asiointina 40 euroa, kun se aikaisemmin oli 30 euroa.

Niin sanottuna henkilöpalveluna rekisteröinnistä peritään nyt 60 euroa, kun aikaisemmin se maksoi veneilijälle 40 euroa.

Euroissa mitattuna muutaman euron korotus ei ole iso, mutta prosentteina ilmaistuna jotakuinkin 25–30 prosentin hinnannousut huimaavat.

Hinnankorotusten lisäksi myös liikenteen Oma asiointi -palvelu uudistuu niin teknisesti kuin hieman myös käyttöliittymiltään.

Uudistushanke on monivuotinen ja viime vuoden aikana uudistettiin jo osa vesikulkuneuvojen rekisteröintipalveluista, ajoneuvojen varmenteet sekä liikkumisesteisen palvelut.

Tämän vuoden puolella uudistuksen kohteena ovat mm. ajoneuvojen liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto, omistajanvaihdokset sekä asiointiportaalin yhteiset osiot.

Viimeksi mainituista voi jatkossa myös nähdä käytetyt asiointipalvelut ja palvelujen käytöstä syntyneet vahvistuskuitit.

Uudistuksen tavoitteena kerrotaan olevan palvelujen laadun parantaminen niin käytettävyyden, saavutettavuuden kuin teknisen ratkaisun osalta. Tavoitteena on, että kaikki palvelut on uudistettu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue myös nämä

X