Jutut

Veneruoka: Kesän kalaherkut – Kasviksilla täytettyä kuhaa hiilloksella

Maukas kuha ja kevyt kasvistäyte kypsyvät helposti folioon käärittynä hiilloksella.

05.08.2019

Tekstija kuvat Teemu Mäkelä

Kuvatreseptit ja ohjeet Ari Ruoho

Täytetty kuha neljälle

1–1,5 kilon kuha
valkopippuria
suolaa

Kasvistäyte
1 dl oliiviöljyä
1 tomaatti
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 nippu kevätsipulia
1 sitruuna
tuoretta timjamia

Suomusta ja perkaa kuha, poista myös kidukset.

Leikkaa veitsellä selkäruodon molemmille puolille selkälihaan viillot, jotka tasoittavat kalan kypsymistä ja helpottavat maustamista. Leikkaa matalia viiltoja myös kalan pintaan nahan puolelle.

Mausta kala hyvin kaikilta pinnoilta suolalla ja valkopippurilla.

Pilko punasipuli suikaleiksi. Halkaise valkosipulinkynnet ja poista mahdolliset vihreät keskiosat. Leikkaa valkosipulinkynsien valkoiset osat siivuiksi.

Leikkaa tomaatti ja kesäkurpitsa lohkoiksi. Paloittele myös kevätsipulit.

Pane kaikki kasvikset kulhoon, sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunan mehu. Mausta timjamilla.

Nosta kala isolle leivinpaperiarkille ja täytä kasvisseoksella. Kääri täytetty kuha ensin leivinpaperiarkkiin ja sitten paksuun folioon. Taittele folion reunat hyvin, jotta paketista tulee tiivis. Paina kevyesti ilmat pois paketista ennen viimeisen reunan sulkemista.

Kypsennä hiilloksen päällä välillä pakettia käännellen noin 20 minuutin ajan, hiilloksen kuumuudesta riippuen. Kypsyyden voi kokeilla työntämällä metallitikun kalan sisälle folion läpi. Kun kalan sisältä ulos vedetyn tikun kärki alkaa olla kuuma, kala on kypsä.

Tarjoile täytetty kuha sellaisenaan vaikka suoraan avatusta foliokääreestä. Lisänä voi tarjota esimerkiksi kevätsipulisilpulla maustettua majoneesia.

 

Lue myös nämä

X