Tilaa
Uutiset

Veneseura ostaa ranta-alueen Lappeenrannalta ja aikoo parantaa sataman palvelutarjontaa

Joutsenon Veneseuralla on suunnitelmissa parantaa hyvin toimivia palveluita entisestään, ja kaupalla halutaan varmistaa toiminnan jatkuvuus.

03.12.2018

TekstiJukka Hiiro

Lappeenranta päätti keskiviikkona, että Likosenlahden ranta-alue myydään Joutsenon Veneseuralle. Kauppahinta on 45 405 euroa.

Joutsenon Veneseura on pyörittänyt aiemmin vuokraamallaan alueella Likosenlahdella venesatamaa. Kaupunkikehityslautakunnan mukaan seura on tarjonnut veneilijöille monipuolisia palveluita olivat nämä sitten seuran jäseniä tai ulkopuolisia vierailijoita.

Veneilijöille on ollut tarjolla muun muassa huolto- ja laivalaituri vesi- ja sähköpisteineen, septityhjennys, jätepiste, mastonosturi sekä laskuramppi.

Lisäksi seuran ylläpitämä Sataman Torni on vuokrattu tiloja erilaisiin tilaisuuksiin kuten kokouksiin ja perhejuhliin, ja tiloista löytyy myös veneilijöille sauna-, suihku- ja pesutilat sekä vessat. Sataman Tornissa toimii lisäksi kesäisin kahvila, ja ympärivuoden pitopalvelu.

Kaupunkikehityslautakunta kallistui myymisen puolelle, sillä veneseuralla on suunnitelmissa parantaa toimivia palveluita entisestään. Joutsenon Veneseura ry haluaa siksi hankkia satama-alueen omistukseensa, jotta muun muassa toiminnan jatkuvuus voidaan varmistaa myös jatkossa.

Lappeenrannan myymä alue on pinta-alaltaan hieman alle 14 hehtaaria, ja se sisältää sekä vesi- että maa-aluetta. Kaupan kohteena olevalla alueella on myös kiinteistöjä.

Likosenlahdella sijaitsee myös pelastuslaitoksen halli, joka laitureineen ei kuulu mukaan kauppaan.

Noin 45 000 euron kauppahinta perustuu kaupunkikehityslautakunnan mukaan Lappeenrannan kaupunginvaltuuston viime vuoden helmikuussa hyväksymään ”Maapoliittisen ohjelman teollisuus- ja varastotonttien hinnoitteluun”. Lisäksi lautakunta antoi ostajalle kauppahinnassa noin kolmanneksen alennuksen, koska alueen rakennettavuus on erittäin vaikeaa. Se taas johtuu siitä, että alueella on täyttömaata ja sen seassa rakennusjätettä.

Kauppakirjassa määritellään tarkasti myös muun muassa se, että ostaja vastaa jatkossa alueen teiden kunnossapidosta.

Lue myös nämä

X