Tilaa
Uutiset

Vesille-messut suunnitteilla Kokkolaan toukokuussa

18.01.2022

Tekstikipparin toimitus

KuvatKPK Events

Kokkolassa on tarkoitus järjestää toukokuussa uusi venealan messutapahtuma, Vesille, johon odotetaan noin 10 000 kävijää.

Vesille-messujen taustalla on Kokkolan kaupungin lisäksi vahvasti seudun veneteollisuus, kuten esimerkiksi Finnmaster Boats Oy. Kokkolassa ja koko Pohjanmaan alueella on mittavaa venealan osaamista ja pitkät perinteet näkyvät erityisesti huippulaadukkaina moottoriveneinä. Kokkolan ja lähialueen veneklusteri on yli sadan yrityksen kokonaisuus ja veneteollisuuden merkitys työllistäjänä on alueella merkittävä. Se työllistää tällä hetkellä noin 1500 ihmistä.

Kokkolan kaupungille Vesille-messut on uusi ja tervetullut tapahtuma, josta uskotaan tulevan näyteikkuna myös alueen teollisuudelle, joka tarvitsee tälläkin hetkellä paljon uutta työvoimaa.

”Tapahtuma vahvistaa Kokkolan kaupungin merellisyyttä ja tuo meille tilaisuuden, jossa alueemme tärkeä teollisuuden ala pääsee näyttävästi näkyville. Tapahtuma antaa hyvän startin kesäkauteemme ja se myös testaa Meripuiston messutapahtumapaikkana. Aluehan on todella luonnollinen ympäristö, kun puhutaan veneteollisuudesta, merellisyydestä ja vesillä tapahtuvista aktiviteeteista, kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg iloitsee.

Jos korona ei aiheuta keväällä enää Suomessa rajoituksia tapahtumajärjestelyihin, tullaan messuilla esittelemään laaja kattaus veneitä sekä veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheiluun liittyviä tuotteita ja palveluja.

Vesille-messut avaavat veneilykauden Kokkolan Meripuistossa näillä näkymin 28. - 29. toukokuuta 2022.

Lisätietoja Vesille-messut

Lue myös nämä

X