Tilaa
Jutut

Vielä tänään Helsingin Lauttasaaressa on mahdollista koeajaa maksutta noin 20 eri venemallia

Koeajopäiviä vietetään Helsingin Lauttasaaressa 5.-6. kesäkuuta Veneentekijäntien rannassa. Osallistuminen on koeajajille täysin maksuton.

06.06.2020

TekstiJukka Hiiro

Valmistajien ja maahantuojien yhdessä suomalaista venealan kattojärjestö Finnboatin kanssa järjestämät koeajopäivät aloiva eilen ja jatkuvat vielä tänään lauantaina. Jos veneen hankinta on mielessä, tai vaikka ei olisikaan, niinHelsingin Lauttasaaressa on mahdollista koeajaaa monia erilaisia kotimaisia venemalleja täysin maksutta.

”Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan. Suosittelemme veneiden koeajoja perhekunnittain muutenkin, koska veneilyhän on harrastus, joka tuo unohtumattomia elämyksiä koko perheelle”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo toteaa tiedotteessa.

Koeajopäiviä vietetään Helsingin Lauttasaaressa 5.-6. kesäkuuta Veneentekijäntien rannassa. Kaikki koeajoon perjantaina ja lauantaina saatavilla olevat veneet on lueteltu tämän jutun alla. Kaikkiaan veneitä on järjestäjien mukaan yli 30, mutta listan mukaan määrä jää pariin kymmeneen. Tarjokkaita on kuitenkin  aina pienistä perämoottoriveneistä suuriin matkaveneisiin. Koeajot alkavat sekä perjantaina että lauantaina kello 10 ja päättyvät kello 18.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuman suunnittelussa on huomioitu hygienia sekä tarkennetut viranomaisohjeistukset. Yritysten yli hehtaarin laajuiselle ranta-alueelle on tehty muun muassa selkeät kulkureitit joita myöten voi liikkua ilman ruuhkia tai hallitsematonta jonottelua.

Järjestäjätahojen mukaan koeajoveneet ovat erittäin turvallisia ja jokaisessa on vastuullinen kippari, joten tämä on erinomainen tilaisuus kokeilla veneilyä, vaikka kokemusta ei juurikaan vielä olisi.

Pajusalo uskoo veneiden koeajo- ja vertailumahdollisuuden kiinnostavan myös kriisiaikana. Finnboat arvioi kotimaan matkailun merkityksen kasvaa kriisin seurauksena ja sitä kautta sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut voivat saada uutta nostetta.

”Veneily ja mökkeily tarjoavat tervehenkisiä, kestäviä nautintoja, joista voidaan saada paljon irti vastuullisesti ja riskit minimoimalla.”

Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä on jaossa myös uusittu Veneilyn Aapinen, joka on päivitetty vastaamaan kesäkuun alussa voimaan astuvan vesiliikennelain kokonaisuudistusta.

Lue myös nämä

X