Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vierassatamat avautuvat kesän lähestyessä, mutta varovaisesti

Ruokakassin voi tilata kaupasta ja ravintolat myyvät annoksia mukaan. Terassit ja ravintolat pysyvät suljettuina toukokuun loppuun.

18.04.2020

TekstiTanja Paananen

Veneilykauden avautumista odottaa jo moni. Tänä vuonna satamissa on jouduttu tekemään poikkeuksellisia ratkaisuja sekä kauden aloituksen että palveluiden suhteen.

Hangon Itämeren Portin satamassa saunat ja ravintolat ovat toistaiseksi kiinni, mutta satamat avataan normaalisti ensimmäinen toukokuuta. Sataman väki kehottaa veneilijöitä varovaisuuteen.

”Lähellä on ravintoloita, jotka toimittavat take away-annoksia. Ohjeistamme sataman puolesta mistä voi hakea. Myös ruokakaupasta saa ruokakasseja. Olemme asettaneet pleksejä kassoille ja lautalle”, kertoo Itämeren Portti Oy:n toimitusjohtaja Niklas Roswall.

Roswall uskoo, että veneilyväki on hereillä.

”Minulla on aika isot odotukset, koska ulkomaanmatkat ovat nyt kiellettyjä. Uskon, että väkeä tulee”.

Satamissa ollaan toiveikkaita

Kasnäsin satama on jo auki veneilijöille, mutta vessat ja huoltorakennus ovat vielä kiinni. Vedet on kytketty ja bensaa saa automaatista.

”Tarkoituksemme on, että kaikki palvelut ovat käytettävissä kesäkuun ensimmäinen päivä, mutta seuraamme ohjeistuksia”, sanoo Kasnäsin ravintolapäällikkö Henrika Enestam.

Ruokakasseja voi tilata kaupoista suoraan laiturille, mutta ravintola on toistaiseksi kiinni.

”Toive on, että kesä tulee. Ihmiset ovat varmasti varovaisia, mutta mikä olisi parempi paikka nyt kuin oma vene”.

Lappeenrannan Satama Loiste on tyypillisesti avannut satamapalvelut ensimmäisten joukossa aikaisin keväällä. Nyt kausi käynnistyy vapun tienoilla.

Ravintola on toistaiseksi kiinni, mutta polttoaineen jakelu toimii normaalisti. Kahvia ja ruoka-annoksia saa mukaan.

Kesätyöläiset ovat tulossa viimeistään kesän alussa töihin ravintolaan ja jäätelökioskille, heti kun rajoitukset puretaan.

”Vähän on ristiriitaiset odotukset. Veneellä ainakin saa olla rauhassa, kun kokoontumisia on rajoitettu. Tietysti mietityttää miten ihmisten talous antaa myöten. Ei veneilykään ilmaista ole. Olemme toiveikkaita”, toteaa satamayrittäjä Anssi Hartikainen.

Lue myös nämä

X