Tilaa
Jutut

Viime viikonloppuyön saderintama irroitti kolme venettä ankkurista ja ajoi ne matalikolle – miehistöt jo nukkumassa

Voimakkaan saderintaman ja tuulen vuoksi kolme ankkuroitua venettä irtosi ankkureistaan ja ajautui matalikolle miehistöjen ollessa jo nukkumassa.

05.09.2020

TekstiJukka Hiiro

Suomenlahden merivartiostolle tuli viime viikonloppuna, tarkemmin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kolme hieman poikkeuksellisempaa pelastustehtävää. Voimakkaan saderintaman ja tuulen vuoksi kolme ankkuroitua venettä irtosi ankkureistaan ja ajautui matalikolle miehistöjen ollessa jo nukkumassa.

Merivartiosto muistuttaakin, että sääolosuhteet voivat varsinkin näin syksyllä muuttua nopeastikin. Näin ennakoinnin ja asianmukaisen varustautumisen merkitys korostuu.

Kaikkiaan Suomenlahden merivartiostolla oli viime viikon aikana 33 meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtävää. Tehtävät painottuivat merivartioston mukaan viikonlopulle.

Perustehtävien lisäksi Vartiolaiva Turva osallistui kansainväliseen harjoitukseen Suomenlahdella. Kyseessä oli Itämeren suojelukomission HELCOM:n vuosittainen Balex Delta harjoitus. Monikansalliseen harjoitukseen osallistui Suomen lisäksi Tanska, Ruotsi, Lativia, Liettua, Viro sekä Euroopan meriturvallisuusvirasto ESMA.

Harjoituksessa Turvan tehtävänä oli muun muassa potilasevakuointi, johon liittyen virolainen helikopteri teki alukselle kansilaskeutumisen ja evakuoi harjoituspotilaan alukselle. Helikopteri myös tankattiin kansilaskun aikana. Harjoituksen toisessa osiossa Turva osallistui öljynkeräyksen harjoitteluun, merivartiosto tiedottaa.

Lue myös nämä

X