Tilaa
Uutiset

Volvo Penta palaa perämoottorien pariin

06.10.2017

Tekstija kuva Juha Virtanen

Volvo Penta hankki kesällä yrityskaupalla amerikkalaisesta Seven Marinen osakekannasta itselleen pääosan ja väylän palata perämoottorimarkkinoille.

Wisconsinissa Yhdysvalloissa toimiva Seven Marine on perustettu vuonna 2010 ja se tunnetaan isoista, yli 500 ja 600 hevosvoiman perämoottoreistaan.

Asiakaskuntaa ovat pääasiassa isojen huvi- ja avoveneiden omistajat, joiden veneiden perässä saattaa olla näitä moottorijättejä helposti neljäkin kappaletta.

Volvo Pentalla on tarjottavanaan yli 3 500 jälleenmyyjän verkosto yli 130 maassa ja pitkä kokemus bensiinimoottoreista, niin auto- kuin merimoottoreistakin.

Viimeksi Volvo Penta oli perämoottorien kanssa tekemisissä 1970-luvulla omistaessaan Crescentin ja Monarkin peruja olevan perämoottoritehtaan. Pienen moottoritehtaan ja ison teknologiajätin toimintatapojen yhteensovitus ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Japanilaisten ja amerikkalaisten perämoottorien luoma paine ja 70-luvun energiakriisi eivät nekään helpottaneet kannattavan liiketoiminnan kehittämistä.

Toistaiseksi viimeinen ruotsalainen perämoottori valmistui joulukuussa 1979.

Lue myös nämä

X