Tilaa
Uutiset

Yamaha osti Torqeedon – Tavoitteena sähkömoottoreiden markkinajohtajan asema Euroopassa

Ostamalla Torqeedon Yamahan valikoima laajenee ja yhtiö pyrkii sähkömoottoreiden ykkösvalmistajaksi.

21.01.2024

TekstiPasi Nuutinen

KuvatValmistaja

Yamaha ilmoittaa ostaneensa veneiden sähkömoottoreihin erikoistuneen Torqeedon kaikkine toimintoineen, tuotemerkkeineen ja patentteineen. Kauppa syntyi hankkimalla kaikki entiselle pääomistajalle, saksalaiselle polttomoottorien jättiläiselle Deutz AG:lle kuuluneet osakkeet.

Tähän asti Yamahan sähkömoottoreiden valikoima on ollut sangen vaatimaton laajuudeltaan ja teholuokiltaan. Torqeedon tilanne on ollut päinvastainen, kun vasta vuonna 2005 perustettu yritys on kasvanut venealalla kärkipään innovaattoriksi. Se valmistaa ja toimittaa pieniä ulkolaitamoottoreita, pod-vetolaitteita, sisämoottoreita ja täysiä propulsiojärjestelmiä akustoineen ja apulaitteineen, sekä huvi- että ammattiveneilyyn.

Kaupalla Yamaha kertoo tavoittelevansa sähkömoottoreiden markkinajohtajan asemaa erityisesti Euroopan markkinoilla. Täällä sekä kuluttajien että venevalmistajien kiinnostus ja valmius ovat Yamahan arvion mukaan korkeammalla tasolla kuin muilla tärkeimmillä myyntialueilla.

Tuomalla omat resurssinsa Torqeedon tueksi, Yamaha uskoo myös kiihdyttävänsä moottoriveneilyn kehitystä kohti vähäpäästöisyyttä.

Lisätiedot:

Torqeedo

Yamaha Motor

 

 

Lue myös nämä

X