Tilaa
Uutiset

Yamahan WaveRunner -uutuudet

08.09.2015

TekstiKiti Westerback

Yamahan vuoden 2016 WaveRunner -malliston uutuuksia ovat kolmen istuttava huvikäyttöön suunniteltu vesijetti V1 Sport sekä kevyt TR-1 HO (High Output) -moottori.

Valmistaja lupaa WaveRunner V1 Sportin tarjoavan luotettavuutta, taloudellisuutta, käsittelyominaisuuksia ja suorituskykyä, jotka riittävät myös vesihiihtäjän tai lautailijan vetämiseen. Ominaisuuksiin kuuluvat peruutus, kaksoispeilit, runsaat säilytystilat, uimaporras, HydroTurf -matot ja vesihiihtokoukku.

Uuden 1049-kuutioisen ja kolmisylinterisen moottorin kerrotaan olevan 13 % tehokkaampi, 40 % pienempi ja 20 % kevyempi kuin sen edeltäjä Yamaha MR-1. Uuden moottorin luvataan tarjoavan vesijetille nopeampaa kiihtyvyyttä ja suurempaa huippunopeutta entistä pienemmällä kulutuksella. V1 Sport- ja VX Deluxe -mallit on varustettu tällä moottorilla.

Nautinnollista ajoa

Monissa malleissa on nyt Yamahan Cruise Assist -vakionopeudensäädin, joka optimoi moottorin kierrosluvun satamissa ja nopeusrajoitusalueilla peräaallottomalle nopeudelle.

Yamahan kahden kaasukahvan hallintajärjestelmä RiDEssa oikean käden kahvalla kiihdytetään ja vasemman käden kahvalla hidastetaan ja peruutetaan. Kun kumpaakaan kahvaa ei käännetä, jetti on vapaalla. RiDE-järjestelmä kuuluu myös kaikkiin FX-malleihin, jotka myydään ensi vuonna uusissa uljaissa vareissa ja uusilla grafiikoilla. Myös FZ- ja FZR-mallien sekä kilpailukäyttöön tarkoitetun seisaaltaan ajettavan Super Jetin värimaailma vaihtuu.

FX-sarjasta tulee mallistoon versio myös vapaastihengittävällä 1812 -kuutioisella moottorilla.

Suomeen WaveRunner-mallistosta tuodaan kaudella 2016 Super Jet, V1 Sport, VX Deluxe, VXR, FX HO, FX SVHO Cruiser, FZR ja FZS. Hinnasto julkaistaan lähiaikoina, mutta jo nyt V1 Sportin luvataan edustavan voittamatonta hinta-laatusuhdetta ensimmäiseksi vesijetiksi.

Lisätietoja: www.yamaha-motor.eu/fi/products/vesijetit

 

Lue myös nämä

X