Tilaa
Testit

Yamarin 59 SC + Yamaha F115 – Bowriderin vaihtoehto

Markkinat ovat pullollaan perinteisiä bowridereita, kuusimetristen kokoluokka varsinkin. Moderni sivupulpettimalli on Yamarinin virkistävä yllätys.

10.01.2024

Tekstitimo Sarkkinen, Tekninen avustus Vesa Leppä

Kuvatja video Timo Sarkkinen

Kenelle: Pariskunnalle, perheelle tai kaveruksille, jotka etsivät mukavaa pulpettivenettä yhteys- ja huvikäyttöön. Ei kuitenkaan mikään kuormajuhta.

Yamarin 59 SC perustuu samaan runkoon kuin sisarmallinsa 59 BR, joka nousi testivoittoon Kipparin viime kesän bowrider-vertailussa (8/2023). Ennen muuta Norjan markkinoiden toiveista syntynyt sivupulpettimalli pistää ostajan ehkä kinkkisenkin valinnan eteen. Kumpi kalustus toimisi omassa käytössä paremmin?

SC-mallin ideana on tarjota vierekkäiset, suojaiset paikat kuskille ja yhdelle kyytiläiselle. Siis esimerkiksi pariskunnalle tai vanhemmalle ja lapselle. BR-mallissahan tämä ei ole mahdollista, kun penkit ovat erillään laitojen vierellä. On helppo uskoa, että tiiviimmällekin tunnelmalle on kannattajansa.

Aurinkotasoksi laajeneva peräpenkki ja uimataso ovat molemmissa malleissa identtiset. Kun keulatkin on kalustettu hyvin samanhenkisesti, valinnan ratkaisee nimenomaan pulpettiratkaisu penkkeineen.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X