Tilaa
Testit

Esittelyssä Willy´s X62 – Suojattu yhteys

Ulkosaarten mökkeilijät toivottavat tervetulleeksi Willy's X62:n. Se on uusi tulkinta välillä lähes kadonneesta mallityypistä, pienestä keskihyttiveneestä.

09.10.2024

Tekstipasi nuutinen

Kuvatmarkus pentikäinen

Kenelle: Sille, joka tarvitsee suojaisaa kulkuvälinettä arkiseen henkilöliikenteeseen ja pieneen tavarankuljetukseen varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn saakka.


Pohjanmaan rannikolla saarten ketju on ohut tai olematon. Siksi siellä melkein mökki kuin mökki on ulkosaaristossa. Siinä voi olla tärkeä syy siihen, että Pohjanmaalla on ollut vahva perinne merikelpoisten yhteysveneiden valmistukseen; niin kutsutut merijeepit ovat pitkälti juuri sieltä lähtöisin.

Loistokkaimpien brändien veneet ovat kasvaneet jo vallan suuriksi, täysmittaisiksi matkaveneiksi, ja samalla kovin kalliiksi. Pienemmissä kokoluokissa daycruiserit, bowriderit ja erilaiset keulahyttiveneet ovat olleet kehityksen kärjessä ja nousseet hallitsemaan markkinoita.

Niinpä paluun perinteiseen keskihytilliseen ja keskikokoiseen yhteysveneeseen tekevä Willy's X62 tuntuu jopa virkistävän erilaiselta uutuudelta. Paluusta voi puhua siinäkin mielessä, että samankaltaisilla veneillä perheyritys aikoinaan 1990-luvun alussa aloitti. Parikin perähytillistä mallia nousi kohtalaisen suosituiksi etenkin Ruotsin puolella, mihin Pietarsaaresta on luontevat yhteydet.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X