Tilaa
Testit

Aito daycruiser Sea Ray 235 Weekender

Monien mielestä amerikkalaiset retkiveneet on tehty samasta muotista. Uuden Sea Rayn on kuitenkin jo vuosikymmenien ajan tunnistanut juuri Sea Rayksi – vaikkakin yhtä paljon myös amerikkalaiseksi.

07.03.2013

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Uusi 235 Weekender kuuluu Sea Rayn pienimpien veneiden, ns. urheiluveneiden luokkaan, jossa on kaiken kaikkiaa kuusitoista erilaista mallia alkaen 17 jalan pituudesta ja päättyen 30 jalkaan.

Sea Ray 235 Weekenderissa on kaikki ne ainekset, joista aito ja hyvä jenkkivene on tehty. Se on päiväretkiin tarkoitettu vene, joka pienen keulakajuutan muodossa tarjoaa tilapäisen yöpymismahdollisuuden 2-3 hengelle. Se on siis aidon kaavan mukainen DC eli daycruiser.

Avotilassa on kaksi kuppi-istuinta ja ruhtinaallisen kokoinen täysleveä sohva, johon mahtuu neljä aikuista, viisikin kohtuullisesti.

Kaksiosainen uimataso on, kiitos sisäperämoottorin, koko veneen takaosan levyinen ja varustettu kannen alle piilotetuilla uimatikkailla.

Sea Rayn moottoritilassa murisi MerCruiserin tuttu 4,3-litrainen veekuutonen sisäperämoottori, jolla saa miellyttäviä ajokokemuksia. Vauhdinnälkäisemmille on tarjolla 300 hv V8.

Sea Ray 235 Weekender on parhaimmillaan kahden hengen retkiveneenä.

V6-moottorilla ei ole ahdasta, vaikka se jää melko kauas taakse. Moottoritilassa on huomio kiinnittyy poikkeuksellisen siistiin työn jälkeen ja viimeistelyyn.

Sea Rayn avotilassa on väljät ja mukavat oltavat, eikä suhteellisen kookas pentterimoduuli vie kohtuuttomasti tilaa. Neppareilla kiinnitetyt mator ovat lisävarusteita, ja vieläkin kalliimpi optio on aidolla tiikillä päällystetty turkki.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 3/2013.

Tekniset tiedot

Pituus
Leveys
Paino
Kantavuus
CE-luokitus
Polttoainesäiliö
Teho
Koeajoveneen moottori
Hinta
7,49 m (runko 6,68 m)
2,57 m
2 164 kg
8 henkeä
C(rannikko)
190 l
170-300 hv
MerCruiser 4.3 MPI, 220 hv bens
alk. 57 100 euroa (220 hv bens),
68 600 euroa (170 hv dsl)
Valmistaja: www.searay.com

Lisätietoja: Marinepalvelu

Lue myös nämä

X