Tilaa
Testit

Alutroll 685 Anglerfish N – rouheampi kotimainen alumiinivene

Karski Alutroll Anglerfish poikkeaa monin tavoin muista kotimaisista alumiiniveneistä. Parasta siinä on muunneltavuus.

22.06.2023

Tekstivesa leppä testiavustus timo sarkkinen

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: Yhteys- tai kalaveneeksi avoimillekin vesille. Räätälöinnillä saavutetaan uusia käyttömahdollisuuksia.


Sinivalkoiset kylkiteippaukset heijastelevat kauniisti auringon valossa, mutta nätimmästä ilmeestä pitää maksaa lisähintaa. Ison Alutrollin ulkopuoli on vakioasussaan yhtä kylmän harmaata alumiinipintaa kuin sisäpuolikin.

Ero kotimaisiin valtamerkkeihin, ennen muuta Busteriin ja Fasteriin on silmiinpistävä. Ei näy kontrasteja, ei ilmettä pehmentäviä muoviosia, ei oikein mitään teollista tyyliä.

Yleisilme ei siis säväytä, mutta rakenteiden tukevuus vakuuttaa. Leveät laidat antavat panssarimaisen vaikutelman, ja hitsaamalla kiinnitetyt kaiteet sekä kiinnityspollarit kestävät luultavasti millaista retuutusta tahansa.

Keuruulla toimiva Alutroll on erottautunut etenkin kalastuskäyttöön kutsuvien alumiiniveneiden valmistajana, joka kuuntelee ja toteuttaa asiakkaittensa toiveita.

Viime vuosina se on panostanut huippusuosittuun 4–5 metrin kokoluokkaan, sarjatuotantona syntyviin malleihin, jotka lähtevät tehtaalta valmiina paketteina. Veneet on sovitettu yhteen merkin hovihankkija Tohatsun perämoottoreiden kanssa.

Isommissa Alutrolleissa tilojen ja varustelun räätälöinti on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kahta samanlaista yksilöä ei ole.

Molempia malleja yhdistää braketti, eli rungon jatkeena oleva perämoottoriteline, joka mahdollistaa tässä kokoluokassa harvinaisen tuplamoottoriasennuksen. Moottoreiden vienti perälaudan taakse antaa lisää kansitilaa.

Lue lisää Kipparista 6/2023

Ohjauspulpetti on sopivankokoinen kulkuväyliäkin ajatellen, mutta kaipaisi ergonomisia parannuksia. Ennen muuta ratti on ihmeen sivussa kuskin penkkiin nähden.

Rungon värit ovat peräisin teippauksesta, jotka nekin voidaan suunnitella yksilöllisesti asiak­kaan toiveiden mukaan.

Alutroll 685 Anglerfish N

Pituus 6,75 m, leveys 2,55, paino 1250 kg ilman moottoreita, valmistusmateriaali alumiini, henkilöluku 7, CE-luokka C
Tehosuositus 150-250 hv/2 x 115 hv
Koeajomoottori 2 x Tohatsu MFS115AWTL, polttoainesäiliö 200 l
Vakiovarusteet mm. hydrauliohjaus, trimmitasot, erillispenkit, sivu- ja keulakaiteet, automaatti- ja manuaalipilssipumput, 12 V pistoke, uimaportaat
Lisävarusteet mm. T-Top-kate, moniväriteippaus, kaksoisakkujärjestelmä, lisäkaiteet/kaidemuutokset, lisälaatikot/kalustemuutokset, lisätörmäyslistat, joustoistuimet, jääkaappi, heittokalastusistuin, vapatelineet
Valmistaja Haltica Oy, valmistuspaikka Keuruu
Lisätiedot Alutroll
Hinta alkaen 51 900 €, koeajomoottoreilla vakiovarustein 77 900 €

 

Lue myös nämä

X