Tilaa
Jutut

Ammattilaisen videovinkit perämoottorin huoltoon

Videolla esitellään muutaman vuoden ikäisen 50-hevosvoimaisen Honda-perämoottorin huolto.

30.04.2020

Tekstija video Ilpo Mattila

Valtuutettu merkkihuoltaja Asko Kantola kertoo Kipparin lukijoille, mitä oikein suoritetussa perämoottorin huollossa pitää vähintään käydä lävitse. Hän on huoltanut ja kunnostanut perämoottoreita jo vuodesta 1974 lähtien. Yhteensä tämän 45 vuoden ajan puhutaan tuhansista huoltotöistä. Kantola kertoo korostetun kohteliaasti, että perämoottorihuoltojen taso on nykyisin hyvin vaihteleva.

”Hintataso huolloille on kirjava, eikä se halvin huolto tarkoita useinkaan edes huoltoa, vaan pelkkää öljynvaihtoa, jonka hinta sisältää tarvikkeet ja varaosat. Kunnollinen perämoottorihuolto sisältää monta vaihetta, jota halvimmat huoltokohteet eivät käy läpi ihan jo siksikin, että he eivät edes tiedä mitä kaikkea siinä pitäisi tehdä.”

Videolla esitellään muutaman vuoden ikäisen 50-hevosvoimaisen Honda-perämoottorin huolto. Kantolan mukaan kyseisen kokoluokan nelitahtimoottori on hyvin tyypillinen huoltokohde.

Kipparin ja Veneen suuri perämoottorien laaja huoltovertailu on luettavissa tämän vuoden maalis- ja huhtikuun numeroista sekä verkosta täältä ja täältä.

Lue myös nämä

X