Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Askeladden P79 Weekend ja Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser – Perheveneilyyn pätevät

Kahdeksanmetriset matkaveneet ovat ilmeeltään uudenlaisia, mutta luottavat tiloissa varsin perinteiseen kaavaan. Kulkupuolelta eroja löytyi odotettua enemmän.

11.01.2020

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Kenelle: Retkeilypainotteiseen käyttöön perheelle tai pariskunnalle, jos budjetti kestää uuden paketin hankinnan.


Asumismukavuuksia kaipaavan perheen tai pariskunnan huomio kiinnittyy kahdeksanmetrin kokoluokkaan, jossa sopii odottaa vähintään neljää makuupaikkaa, erillistä toilettia ja kokkailukelpoista pentteriä.

Vertailuun valittiin Askeladden P79 Weekend ja Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser. Molemmissa on uutta ja erottuvaa ilmettä, Askeladdenissa varsinkin, mutta tilojen puolesta voi puhua yllättävänkin perinteisistä matkavene-ehdokkaista.

Toisin kuin takavuosina, voimanlähteinä eivät palvele enää sisäperämoottorit, vaan perämoottorit. Trendi on laajemminkin katsottuna selkeä. Perämoottoreihin siirtyminen on kustannuksia laskeva ratkaisu ennen kaikkea siksi, että asennustyöt helpottuvat. Sama pätee mahdolliseen moottorin vaihtoon, jos ja kun sen aika tulee.

Lue testi Kipparista 1/2020

Askeladden P79 Weekend

Askeladdenin peräpenkin alla on avara tila peräkuomulle, joka on vajaan 3 000 euron lisävaruste.

Jos matkaveneitä käytetään nimensä mukaiseen tarkoitukseen, verhot ovat melkeinpä välttämättömiä. Askeladdenissa ne ovat vakiona, Jeanneaussa lisävarustelistalla. 

Askeladdenissa on vakiona laajat uimatasot, joita tulee varmasti kiittäneeksi monissa manöövereissä. Lisävarusteena on saatavilla ankkurivinssi kaukosäätimellä perään tai keulaan. 

”Kakkoskuskilla” on Askeladdenissa asialliset oltavat. Tyyliin ja yksityiskohtiin on panostettu enemmän kuin Jeanneaussa. 

Askeladdenit syntyvät Euroopan venevalmistuksen suurmaassa Puolassa. Samaista venettä markkinoidaan muualla kuin Pohjoismaissa Parker 790 Explorer -nimellä. 

Tekniset tiedot

Askeladden P79 Weekend

Pituus 7,85 m (uimatasoineen), leveys 2,80 m, paino 2 500 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali lujitemuovi, henkilöluku 8, CE-luokka C

Tehosuositus 200–350 hv, testimoottori  Suzuki DF250, nelitahti, polttoainesäiliö 230 l, vesisäiliö 100 l

Vakiovarustus mm. vesi-wc, jääkaappi, kaasukeitin, vesiallas ja painevesi, tuulilasinpyyhkimet, ZipWake-automaattitrimmitasot, kattoluukku ja -ikkuna, avattavat sivuikkunat, takapenkin istuinpehmusteet

Lisävarusteet mm. keulapotkuri, ulko-ohjauspiste, stereopaketti, diesellämmitin, lämminvesijärjestelmä, maasähköjärjestelmä, sähköinen SoftTop-katto, suihku, avotilan lisäpenkit ja -pehmusteet

Valmistaja Askeladden

Maahantuoja E3-Marin

Hinta: vakiovarustein n. 82 000 €,  pakettina esim. 225 hv moottorin kanssa 105 900 €

Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser

Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser on ilmeeltään neutraali ja ajaton matkavene, jonka vahva valtti on kilpailijoihin nähden kohtuullinen hinta.  

Vaikkapa vieraspariskunnalle sopivat nukkumapaikat järjestyvät perinteiseen malliin aterion yhteyteen, kuten tässä esimerkkinä Jeanneaussa. Välttämättömät välipatjat eivät kuulu kummankaan vertailuveneen vakiovarustukseen.  

Näppärä Merry Fisherin yksityiskohta : apukuskin penkki nousee ylöspäin selkänojaa taaksepäin käännettäessä. Paremmasta näkyvyydestä pääsee siis nauttimaan kirjaimellisesti käden käänteessä.

Moottorin molemmilla puolille ulottuvat uimatasot ovat Jeanneaun suosituimpia lisävarusteita (1 600 €).

Tekniset tiedot

Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser

Pituus 7,9 m (uimatasoineen), leveys 2,81 m, paino 1780 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali lujitemuovi

Henkilöluku 9, CE-luokka C

Tehosuositus 150–200 hv, testimoottori Yamaha F200, nelitahti, polttoainesäiliö 280 l, vesisäiliö 100 l

Vakiovarustus mm. tuulilasinpyyhkimet, tuulilasinpesulaite, vapatelineet, vesiallas ja painevesi, avattavat sivuikkunat, takapenkin istuinpehmusteet, kattoluukku, kansisuihku

Lisävarusteet mm. avotilan U-sohva/aurinkotaso, vesi-wc, jääkaappi, lämmitin, ilmastointi, navigointipaketit, audiopaketti, keulapotkuri, kaasuliesi tasoineen, maasähköpaketti, trimmitasot, tutka, autopilotti

Valmistaja Jeanneau

Maahantuoja Nautical Partners Finland Oy

Hinta vakiovarustein 47 800 €, testimoottorin kanssa 72 000 €

 

 

 

 

Lue myös nämä

X