Tilaa
Testit

Avoveneilijän kuivapuvut vertailussa – Äärimmäistä suojaa

Vertailun kuivapuvut olivat toimivia turvavarusteita kylmässä vedessä. Arkisessa veneilyssä niin käyttömukavuudessa kuin pukemisen sujuvuudessa tuli esille merkittäviä eroja.

14.03.2023

Tekstipasi nuutinen

Kuvatmirva kakko, pasi nuutinen

  • Ursuit Easy
  • Typhoon MaxB 2.0
  • Crewsaver Atacama Pro

Oikeasti veneilijän veteen joutuminen on hyvin harvinaista.

Vaaranalainen ryhmä ovat kelissä kuin kelissä vesillä liikkuvat ammattilaiset. Heille pelastus- ja kuivapuvut ovat olleet tuttuja jo pitkään. Ehdoton työturvallisuus on ymmärrettävä vaatimus ja varustus sen mukainen.

Huviveneilijöistä putoaminen uhkaa lähinnä kalastuksen harrastajia, jotka pyyntivälineitä käyttäessään seisovat ja liikkuvat veneen laidoilla. Vain osa venyttää kauttaan kylmään vuodenaikaan, mutta isoilla vesillä liikkuvat tietävät, ettei merivesi koskaan lämpene kunnolla. Siksi veneilyyn tarkoitetut, pelastusasuja kevyemmät kuivapuvut ovat kehittyvä tuoteryhmä, vaikka asiakaskunta on rajallinen.

Kokeilimme kolmea kuivapukua myöhäissyksyn ja alkutalven oloissa marraskuussa ja joulukuussa. Kaikki testin puvut on tarkoitettu käytettäväksi veneillessä koko päivän ajan, ei vain haaksirikon uhatessa. Niiden vedenpitävyys perustuu hengittäviin kalvoihin, jotka normaalitilanteessa sallivat liian lämmön ja hikoilun poistumisen puvun sisältä.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X