Tilaa
Testit

Buster M2 – Sirompi suosikki

Buster M on noussut tilastokärkeen kahdella eri malliversiollaan. Tuplapulpettiversio on kelpo ehdokas mökkiveneeksi sekä kalastuskäyttöön.

22.07.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Viime vuonna esitelty Buster M on selkeästi saman pensaan marja pienemmän S-mallin kanssa. Veneet näytävät sisarparilta, vaikka eroja toki on pituudesta lähtien.

Ulkomitoiltaan M-malli on lähellä viimeisintä edeltäjäänsä. Pituutta on 4,86 metriä ja leveyttä 1,85 metriä. Sirompi ja suoraviivaisempi muotoilu – ennen kaikkea entistä pystymmät laidat – on kuitenkin tuonut lisää senttejä avotilaan.

Tarjolla on kaksi varsin odotettua malliversiota: sivupulpetilla varustettu M1 sekä tuplapulpetillinen M2. No, joku saattoi toki odottaa keskipulpettiversiotakin, mutta sellaista tästä mallista ei ole enää saatavilla, pienemmästä ”ässästä” kyllä.

Peräpenkillä pärjää

Koeajoon otettu Buster M2 on nykytrendistä poikkeava, peräpenkiltä ohjattava tuplapulpettivene. Useimmat valmistajat uskovat pienissäkin malleissa erillispenkkeihin, kuten viime numerossamme testatut Suvi 47 Duo ja Terhi 475 BR osaltaan todistavat.

Mutta se ei todellakaan tarkoita, että Busterin kaltaisten veneiden aika olisi ohi. Asia selviää ensirekisteritilastoista. Uusi Buster M nousi heti aloitusvuotenaan Suomen suosituimmaksi moottorivenemalliksi, ja vaikka tilastoon on laskettu myös sivupulpettiversion myyntimäärät, M2:n osuus on merkittävä.

Lue esittely Kipparista 7/2019

 

 

Lue myös nämä

X