Tilaa
Testit

Buster XS ja XSR − Pikku-Busterin paluu

Uudistuneena Buster-perheeseen palannut XS tuo pieneen mökkiveneluokkaan tasaista tilaa ja vakavuutta, jolla vedotaan entistä vahvemmin kalastavaan kansaan.

03.10.2020

Tekstitimo sarkkinen ja karel kakko

Kenelle: Suojaisten vesien mökkiläiselle, joka viihtyy vesillä vapojen kanssa ja etsii alumiinirunkoista perusvenettä kymppitonnin budjetilla


Ensimmäiset askeleet kertovat aina paljon. Keula ei paljoa painu, kun 80-kiloinen toimittaja kävelee kannen kautta veneeseen. Turkilla liikkuessa ja laidalle siirtyessä syntyy heti vaikutelma, että laiturin tuorein kirkaskylkinen on mittoihinsa nähden ilahduttavan vakaa.

Siihen onkin panostettu. Täysin uudistettuna neljän vuoden tauon jälkeen Buster-mallistoon palannut XS on vesilinjaltaan 28 senttiä edeltäjäänsä leveämpi. Se on tässä kokoluokassa paljon. Leveydellä ja aiempaa suoralinjaisemmalla muotoilulla on saatu myös tuntuvasti lisää liikkumatilaa kalastukseen ja tavaroiden kuskaukseen.

Edelleen toki puhutaan pienestä avoveneestä: pituutta on 4,18 metriä, leveyttä 1,76 metriä ja painoa hieman alle tai yli 200 kiloa malliversiosta riippuen. Kuten aiemmin, saatavilla on sivupulpetilla varustettu XSr sekä sitä hieman kevyempi kahvaohjattava XS.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X