Tilaa
Testit

Candela Seven -sähkövene – Lentäen aaltojen yli

Retrohenkinen ja ajaton ulkoasu ei paljasta mitä pinnan alla on. Kuorien kätköissä on kautta aikojen hienostuneinta teknologiaa, mitä runsaan seitsemän metrin mittaisessa avoveneessä on nähty.

05.07.2020

Tekstikarel kakko

Kuvatarto wiikari, video aatos ehn ja toivo wiikari

Kenelle: Varakkaalle erikoisuuden tavoittelijalle, joka inspiroituu äärimmilleen viedyistä teknisistä ratkaisuista. Hänelle Candela on oikeasti vaihtoehto saaristossa sijaitsevan mökin yhteysveneeksi.


Kantosiipiteknologia ei sinänsä ole uusi keksintö, vaan toimivia sovelluksia on tehty jo yli sata vuotta sitten. Kantosiipiä on kahta päätyyppiä: veden pintaa leikkaavia ja kokonaan pinnan alla toimivia, kuten Candelassa.

Ensiksi mainitut kulkevat osittain veden alla ja osittain sen päällä. Ne ovat teknisesti helpohkot toteuttaa. Kokonaan pinnan alla kulkevat vaativat monin verroin enemmän tekniikkaa ja osaamista.

Kokonaan veden alla kulkevissa siivissä on kiistattomat etunsa. Ne eivät ole alttiita veden pinnan liikkeille, ja niillä saavutetaan siksi verraton kulun pehmeys.

Jotta tästä taianomaisesta etenemisestä voisi nauttia ilman jatkuvaa siivekkeiden säätelyä ja manuaalista ”lentämistä”, Candelaa varten on kehitetty oma ”flight control system”. Se vakauttaa kulun ja hoitaa kaiken nousuista laskuihin täysin automaattisesti, kuin moderni liikennelentokone. Kuljettajan tarvitsee vain ohjata ja säätää nopeutta.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X