Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Coronet 24 Family (-70) + Volvo Penta 200 diesel (-87/90)

30.12.2008

Tekstija kuvat mikko rajala ja timo sarkkinen

Viiden tähden vaihtovene

Hintapyyntö: 29 000 euroa ”klassikko kohtuuhinnalla”

Lähes 40 vuotias Coronet on hyvä esimerkki siitä, että tinkimättömän laadukkaasti tehdyn ja omistajiensa huolenpidosta nauttineen klassikkoveneen elinkaari on pitkä. Voimanlähteet voivat vuosien varrella vaihtua, mutta hyväkuntoinen veteraani jatkaa taivaltaan.

Coronetin valmistaja, Botved Boats ei halunnut olla pienten sarjojen valmistaja. Moderni linjatuotanto tähtäsi siihen, että erikokoisia veneitä valmistuisi tasaiseen tahtiin. Linjat jaettiin veneiden koon mukaan, esimerkiksi yhdellä linjalla tehtiin ainoastaan 24-jalkaisia malleja, toisella taas 32-jalkaisia. Vaikka tuotantotahti oli kova, työn laatu ja viimeistely haluttiin pitää huipussaan. Ilman näitä valtteja Coronet olisi tuskin saavuttanut klassikkoveneen mainetta – pelkkä nätti ulkokuori ei siihen riitä.

Nyt esiteltävä 24 Family ei ole saanut merkkifanaatikoilta aivan yhtä suurta ihailua kuin tuulilasiveneiden klassikko 21 DC, tai persoonallinen flybridge-malli 32 Oceanfarer. Mutta kyllä ”kaksnelonenkin” poikkeaa edukseen perusveneiden massasta, kyse on kuitenkin yltä päältä aidosta Coronetista. Vieläpä sopivasti mallin ensiesittelyvuoden yksilöstä. Mallinimi kertoo olennaisen; vene on suunniteltu perheristeilijäksi. Niinpä 7,4 metriä pitkässä ja 2,8 metriä leveässä veneessä on niin pentteri kuin erillinen vessakoppi keulassa. Nukkumatilaa on viidelle henkilölle.

Mahonkisisustus ja tyylikkäät patjat tekevät ohjaamon viihtyisäksi. Ohjauspiste on totutusta poiketen vasemmalla.

 

Coronet 24 Family osoitti kuuluvansa vaihtoveneiden ehdottomaan aateliin. Yksityiskohtia myöten huolellisesti tehty veneeseen on helppo ihastua, ja samalla tuntea pientä haikeutta siitä, että uutena tällaista venettä ei enää markkinoille tule.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 12/2008

Tekniset tiedot
Coronet 24 Family
Pituus
7,4 m
Leveys 2,81 m
Paino n. 2 100 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Makuusijoja 5
Polttoainesäiliö 331 l
Moottori Volvo Penta AQAD41 200 hv vm. -87/-90
Myyntihinta 29 000 e
Hinta valmistusvuonna n. 7 600 e (45 075 markkaa) 160 hv:n sisäperämoottorin kanssa
Valmistaja Botved Boats A/S, Tanska

Lue myös nämä

X