Tilaa
Testit

Esittely: Bennington L25 – Leppoista luksusta

Yli miljoona ostajaa ei voi olla väärässä. Ponttoniveneissä on varmasti sitä jotain. Mutta miten ne istuvat suomalaisille vesille?

15.09.2023

TekstiJouko Saarinen

Kuvattomi tähti

Kenelle: perheelle tai ison porukan päiväveneeksi. Vesillä viihtyvälle auringonpalvojalle. Erilaista kalavenettä kaipaavalle, myös edustus- tai vuokrakäyttöön.

On selvää, että nyt ei olla lähdössä aivan perinteisellä veneellä liikkeelle. Jo Helsingin Lauttasaaren veneluiskalle peruutettaessa ohikulkijoiden päät kääntyvät ja kommentteja satelee.

Olemme laskemassa trailerilta vesille Suomen ensimmäistä Benningtonia, malliltaan L25. Päivästä on tulossa aito Suomen ensi-ilta, sillä vene ei ole käynyt vedessä kertaakaan saavuttuaan tehtaalta Indianasta, Yhdysvaltain Keskilännestä. Ison merkin ensimailit Suomessa eivät ole toimituksellekaan aivan jokapäiväistä herkkua.

Jos alumiinirunkoiset ponttoniveneet ovat täällä hieman outolintuja, toista on niiden kotiseuduilla. Vuonna 2022 uusia alumiini-ponttoniveneitä myytiin käsittämättömät 63 000 kappaletta ja käytettynä 117 000 vaihtoi omistajaa. Kaikkiaan niitä on Yhdysvalloissa liikkeellä huimat 1,3 miljoonaa venettä, joista 56 prosenttia on myyty viiden viime vuoden aikana.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X