Tilaa
Testit

Esittelyssä Arronet 33 Surprise i Work – Hyvätapainen työvene

Arronetin hyvät ajo-ominaisuudet ja ennen kaikkea veneen hiljaisuus muuttivat käsityksen työveneen kolkosta perusolemuksesta.

21.12.2021

Tekstijuha nieminen

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: Paljon lastia tai matkustajia myös kovissa olosuhteissa kuskaavalle ammattilaiselle tai veneeltään paljon vaativalle saarimökin omistajalle. Sopii myös sukelluskäyttöön.


Arronetin tarina alkoi Ruotsin Öregrundissa vuonna 1992 muutamalla alumiinisella keskipulpettiveneellä. Vuosien varrella valikoima on laajentunut hurjasti. Arronet ilmoittaa mainostekstissään vaatimattomasti, että sen alumiinivenemallisto on markkinoiden suurin. Paljon sanottu, mutta nykyisin tuotannossa on lähes 40 eri versiota alle viiden metrin mökkiveneestä yli kymmenen metrin työveneeseen.

Hieman erikoinen nimiyhdistelmä Arronet 33 Surprise i work vaatii lukuohjeen. Numerot 33 kertovat veneen pituuden jalkoina. Surprise taas tarkoittaa, että hytti on asennettu runkoon kumitassujen päälle. Pieni i puolestaan merkkaa, että venettä liikuttaa sisäperämoottori. Work on sitten selkeä viittaus siihen, että vene on suunniteltu työkäyttöön ja siltä vene näyttääkin isoine kansitiloineen.

Rahtina tavaraa tai matkustajia

Heti ensi silmäyksellä Surprisesta huomaa, että ollaan tekemisissä kovan luokan työkäyttöön tarkoitetun veneen kanssa. Kaikki osat ovat Arronetin tavaramerkin mukaisesti tuhtia tekoa. Kannet ovat liukuestekuvioitua alumiinia, tartuntakaiteita on paljon ja ne on hitsattu kiinni.

Koeajovene oli parkkeerattu laituriin keula edellä, hydraulinen portti alas laskettuna. Isolle keulakannelle yksinkertaisesti käveltiin sisälle. Tämän helpompaa ei veneeseen kulkeminen voi olla. Koska koeajovenettä käytetään rahdin kuskaamisen lisäksi myös taksiveneenä, on keularamppi toimiva ratkaisu varsinkin liikuntarajoitteisille.

Keulakannella on lastitilaa reilut seitsemän neliötä ja kun kantavuuskin on yli puolitoista tonnia, mahtuu kyytiin iso kasa tavaraa.

Sisätiloissa ei hienostella

Sisustan materiaaleissa ei ole turhaan hienosteltu, vaan kaikki ovat kovaan työkäyttöön tarkoitettuja. Lattiat on päällystetty paksuilla kumimatoilla, askelmissa on alumiiniset astinlevyt ja tartuntakaiteita on joka puolella. Ohjaajalla ja kartturilla on vakiovarusteena jousitetut, moneen suuntaan säädettävät penkit ja jalkatuet.

Hytin katon tukevista kaiteista saa huonolla kelillä tukea. Sisustus on tehty kovaa käyttöä ajatellen.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 12/2021.

Arronet 33 Work

Pituus 10,69 m, Leveys 2,80 m, Paino 3 500 kg koneineen

Valmistusmateriaali alumiini

Henkilöluku 10

Tehosuositus 350-600 hv (tupla-asennus perämoottoriversiossa)

Esittelymoottori Volvo Penta D6, 440 hp

Vetolaite Volvo Penta DPI

Polttoainesäiliö 410 litraa

Vakiovarustus mm. hydraulinen keularamppi, diesel-lämmitin, hakuvalo, työvalot, karttaplotteri, keulapotkuri, automaattiset trimmilevyt

Lisävarusteet mm. ajonaikainen lämmitys, tutka, vhf-puhelin, autopilotti

CE-luokka C

Hinta alkaen 202 000 € (perämoottoriversio), esittelymoottorilla 265 000 €

Lisätiedot

Astrum

Arronet

Lue myös nämä

X