Tilaa
Testit

Esittelyssä Faster 495 XC + Honda BF60 – Kaksin ovin parempi

Pieni keskipulpettivene ei kulje trendien harjalla, mutta sellaistakin voi kehittää paremmaksi. Fasterin reseptiin kuuluvat suojaisuutta antavat sivuovet.

11.02.2023

Tekstija kuvat timo Sarkkinen, Tekninen avustus Vesa Leppä

Kenelle: Suojaisuutta arvostavan avovene huvi- ja yhteyskäyttöön, muuntuu lisävarusteilla myös huolettomaksi kalaveneeksi.


’LAITAPA ne ovet kiinni!” Komento on harvinainen pulpettiveneissä, mutta Faster 495 XC:ssä täysin relevantti. Viime kauden uutuusmallissa on vakiovarusteena omaleimaiset, keskipulpetin molemmille puolille kiinnitetyt sivuovet, jotka saa käden käänteessä nojaamaan vasten laitoja.

Olemme Helsingin edustalla, matkalla kohti Katajanokkaa. Jo alkupäivä saariston suojissa on antanut viitteitä siitä, että ovet todella toimivat tehtävässään. Nyt, kun merituuli on nostattanut puolimetrisen aallokon, käsitys vain vahvistuu: viima ja roiskeet pysyvät tehokkaasti poissa ohjaamosta. Muutama pisara lentää kyytiläisen housuille, siinä kaikki.

Ilman ovia kastuisimme varmasti. Ne saavat tämän tästä torjua laitojen yli lentävää vettä, varsinkin sivuvastaiseen ajettaessa. Ei todellakaan jää epäselväksi, kuinka paljon suojaisampi pieni pulpettivene on ovien kanssa kuin ilman niitä. Selvän eron huomaa myös taaempana peräpenkillä istuessa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X