Tilaa
Testit

Esittelyssä Highfield 560 Sport – Huviin ja urheiluun

Alumiinirunkoon luottava Highfield on ribbimarkkinoilla erilaisuuden edustaja, ja valmistusmaakin on yllätys. Suosikkiluokan sporttimallista löytyi monta hyvää puolta, mutta myös parannettavaa.

20.07.2022

Tekstitimo sarkkinen

Kuvatkuvat ja tekninen avustus jaakko pitkäjärvi

Kenelle: Urheiluhenkiseen harrasteluun kaveriporukalle, perheelle tai yksin liikkuvalle. Toimii esimerkiksi vesihiihtoveneenä.


Nyt esiteltävä Highfield SP 560 edustaa huvikäyttöön kutsuvaa Sport-sarjaa. Siinäkin riittää ehdokkaita kolmemetrisestä pikkuribistä yli yhdeksänmetriseen luksusmalliin.

Värissä on väyläuskottavuutta, vaikka kilpailijatkin ovat keksineet efektin jo ajat sitten. Sama pätee salmiakkitikattuihin istuinverhoiluihin ja paljaankin jalan alla miellyttävään EVA-turkkimattoon. Ja jos koeajoveneen väri ei iske, tarjolla on puolenkymmentä muuta vaihtoehtoa.

Kuten tunnettua on, ribbien kalustusratkaisut ovat joko asiakkaan valittavissa tai sitten valmiiksi mietittyjä. Highfieldin Sport-mallisarja edustaa jälkimmäistä ideologiaa. Koska muunteluun ei ole mahdollisuutta rakenteita rikkomatta, ennen ostopäätöstä on hyvä puntaroida kalustuksen toimivuutta omassa käytössä.

Tässä mallissa on päädytty huomattavan eteen sijoitettuun pulpettiin, sen taakse jäävään yhden hengen ajopenkkiin ja ponttonien välin täyttävään peräpenkkiin.

Valmistajan mittatiedot sen todistavat. Highfieldin kokonaisleveydeksi ilmoitetaan 2,5 metriä ja sisäleveydeksi 1,35 metriä. Ja sekin on laskettu perästä, missä runko on leveimmillään. Keulaa kohti runko kapenee voimakkaasti.

Vakiovarustus kattaa perustarpeet ja vähän ylikin. Maahantuotavat veneet tilataan vähintään Basic-varustepaketilla, johon kuuluvat Simradin monitoiminäyttö, mainittu EVA-turkkipinnoite, tyynysarja, konsolin led-valot sekä uimatasot ja -portaat.

Lisätietoja: Highfieldboats

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 7/2022.

Pehmeä EVA-matto vähentää kopinoita ja peittää taatusti tylsemmän näköisen alumiinipinnan.

Lue myös nämä

X