Tilaa
Testit

Esittelyssä Jeanneau DB 43 IB – Moderni, tyylikäs ja muhkea menijä

Uusi DB 43 vie ranskalaisen Jean­neaun mallistoa aivan uuteen suuntaan – hauskempaan, monipuolisempaan, modernimpaan.

30.11.2022

Tekstiari inkinen

Jeanneau on perinteisissä linjoissa pysytellyt eurooppalainen suurvalmistaja, jonka mallisto on laaja ja nykyisessä katsannossa ehkä hieman tylsä. Samaan aikaan konsernin toinen valtamerkki Beneteau on seikkaillut vapaamielisemmässä designissa testaten monia, tutusta ja turvallisesta poikkeavia ominaisuuksia.

Ajan ilmiöt eivät kuitenkaan ole vieraita Jeanneaullekaan. Ne on tunnistettu, mutta konservatiivisuus on palvellut tarkoitusta: miksi muuttaa malleja, kun myynti vetää.

Silti suunnittelupöytien ääressä on samaan aikaan käynyt kuhina. Suunnitteluryhmän villeimmät piirrot ovat päätyneet paperikoriin, mutta uudistumisen tarpeelle on annettu lopultakin periksi.

1980-luvulla Jeanneau DB oli valmistajansa hätkähdyttävä uutuus. Se oli moderni DC-mallisto, jonka suurin oli peräti kymmenmetrinen. Ja kuten valmistaja tuolloin mainosti, DB-mallit olivat laadukkaita ja tyylikkäitä. Täsmälleen samaa luonnehdintaa valmistaja on käyttänyt kevättalvella esittelemästään uudesta Jeanneau DB 43 -mallista, sarjan ensimmäisestä.

Ja totta on, DB 43 on ainakin osittain korvaamansa Leader-malliston rinnalla hätkähdyttävän moderni ja tyylikäs.

Ulkoisilta linjoiltaan DB 43 on muhkea. Runko on korkea etenkin keulaosasta, ja avotilan ylle kaartuva kiinteä katto seisoo liitettynä tuulilasin massiivisiin reunapalkkeihin. Vaikka katto on suuri ulottuen yllättävän pitkälle perään, kaksi suurta, sähköisesti avattavaa kattoluukkua tuovat avaruuden tuntua sisätiloihin. Ne tosin ovat lisävaruste ja melko hintavat sellaiset.

Ohjaamossa kaikki mittarit on keskitetty kahteen suureen näyttöön. Loppujen lopuksi kaikki katkaisimet ja nappulat ovat loogisesti paikoillaan, kunhan hieman perehtyy.

DB tarkoitti aikanaan Day Boatia, päivävenettä, ja uutuuden maaliskuisessa esittelytilaisuudessa kehuttiin, miten erinomaisesti se soveltuu päiväretkeilyyn, jopa viikonlopun viettoon. 13-metrinen DB 43 on kuitenkin täysverinen matkavene – lomavene pidemmällekin vapaalle.

Veneen tilat ja ratkaisut luovat edellytykset miellyttävälle venelomalle. Kaksi tilavaa makuukajuuttaa, kolmen hengen ohjaamo ja suuri kiinteän katteen alle sijoittuva oleskelualue puhuttelevat ketä tahansa lomailijaa.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 11/2022.

Jeanneau DB 43 IB

Kokonaispituus 13,03 m, runkopituus 11,15 m, leveys 3,82 m, syväys 0,94 m, paino 9 800 kg, kantavuus 8 hlöä, moottoriteho 2 x 380 hv, pa-säiliö 800 l, vesisäiliö 250 l, septisäiliö 45 l, CE-luokka B
Koeajomoottorit Volvo Penta D6–380 DPI, yhteensä 760 hv
Suunnittelu Camillo Garroni & Michael Peters
Vakiovarusteet mm. vaalea tammisisustus, sähköinen wc, erillinen suihku, avotilan pentteri liesineen ja 65 litran jääkaappeineen, keulapotkuri, trimmitasot
Lisävarusteet mm. Comfort pack 2 (mm. toinen toiletti), avotilan kangasseinät, hydraulisesti nostettava uimataso, keulapotkuri, 200 litran septisäiliö, avotilan grilli ja paistolevy, jääpalakone, sisäilmastointi, 5,5 kW:n lämmitin, vuodevaatteet, automaattiset Zipwake-trimmit, Raymarine-autopilotti, tiikkkiturkki,  synteettinen turkkipinnoite, eliönestomaalaus
Hinta alk. 747 400 €
Maahantuonti ja myynti Nautical Partners Finland Oy

Lue myös nämä

X