Tilaa
Testit

Esittelyssä Mercury Avator 7.5e – Hiipivää mukavuutta

Mercuryllä on vahva näkemys siitä, miltä modernin sähköperämoottorin tulee näyttää, tuntua ja kuulostaa. Vain hinta pistää jäitä pienveneilijän hattuun.

15.03.2024

TekstiTimo Sarkkinen Tekninen avustus Vesa Leppä

KuvatTimo Sarkkinen, Vesa Leppä Videot Timo Sarkkinen, Marko Lysmä

Kenelle: Bensan lotraukseen ja tärinään kyllästyneelle fiilistelijälle, joka näkee kilpailijoitaan kalliimman sähköperämoottorin nappivalintana pienveneeseensä.

Sehän näyttää ihan perämoottorilta! Kommentit tulivat kuin yhdestä suusta, kun Avatorin ensimalli esiteltiin vuosi sitten Helsingin venemessuilla. Muotoilu oli tuttua Mercuryn uusimman sukupolven bensaperämoottoreista, mutta raikkaan valkoinen ulkoasu loi mielikuvaa puhtaammasta veneilystä. Ei jäänyt epäselväksi, miltä seuraavatkin Avatorit tulisivat näyttämään.

Legendaarinen 85-vuotias moottorijätti ei tyytynyt kehittämään yhtä sähköperämoottoria, vaan otti päämääräkseen suuren malliperheen. Pelin avannut 7.5e-malli on jo saanut vuoden sisällä seurakseen isommat mallit 20e, 35e, 75e ja 110e.

Hieman hämmentävät mallinumerot juontuvat moottorien potkuriakselitehosta. 7.5e-malli on 750-wattinen ja toistaiseksi suurin malli 110e jo 11 000-wattinen. Bensaperämoottoreihin verraten valikoimaa riittää siis noin 15-hevosvoimaista vastaavaan malliin asti – ja varmaa on, ettei kehitys siihen pysähdy.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X