Tilaa
Testit

Esittelyssä Nord Star 33+: Ovet auki matkaveneilyyn

Nord Star 33+:n hytin takaovet avaamalla syntyy iso yhtenäinen tila kuskin penkiltä peräpeiliin asti. Ja kas, jykevästä yhteysveneestä on tullut oiva alusta illanviettoon ja venematkailuun.

12.01.2022

Tekstiismo virta

Kuvatanton reenpää

Nord Starin reseptinä on laajentaa perinteisen, jykevän yhteysveneen käyttöaluetta selkeästi matkaveneilyn suuntaan plus-sarjallaan, jonka uusin versio on 33+. Aiemmat plussat ovat olleet 28 ja 31 -jalkaisia. Resepti vaikuttaa toimivalta.

Perinteisemmät Pilot-versiotkin ovat toki edelleen tarjolla silkkaa yhteysvenettä haluaville. Tärkeimmät mallien erot ovat sisätiloissa ja ovissa.

Kun venetyypin tunnusmerkki on helposti ympärikäveltävä keskihytti, jäävät oleskelutilat hytissä helposti veneen kokoon nähden niukoiksi. Sisä- ja ulkotilojen keskinäinen jako on aina kompromissi. Esimerkiksi matkaveneilijälle riittävän isoa ruokapöytää ja pentteriä voi olla vaikea sovittaa hyttiin.

Nord Star 33+ ratkaisee sisä- ja ulkotilan jaon ongelmaa yhdistämällä ne. Melkein koko hytin takaseinä avautuu cruiser-varusteluun kuuluvilla kahdella lasiovella taka-avotilaan, jolloin käytössä onkin jo suorastaan ruhtinaallisen kokoinen yhtenäinen tila. Samaan varustepakettiin kuuluvasta reilun kokoisesta ja hyvin varustellusta pentteristä voi mainiosti hoitaa tarjoilut niin hytin sisälle kuin uloskin.

Takatilaan saa reilun pöydän ja patjoilla pehmustetut istuimet. Mukavaa ja koko joukolle yhteistä seurustelutilaa on ainakin kymmenen hengen seurueelle.

Veneen yli 11 metrin pituus ja 3,40 metrin leveys tarkoittavat luonnollisesti muutenkin väljiä tiloja, vaikka takaovet pitäisi kylmällä kelillä kiinnikin.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 1/2022.

Nord Star 33+

Pituus 11,40 m, leveys 3,40 m, paino 7 000 kg

Valmistusmateriaali lujitemuovi

Kantavuus 12 henkeä, CE-luokka B

Tehosuositus 400880 hv

Polttoainesäiliö 680 l

Koeajomoottorit 2 x Mercury Diesel 3,0L 270

Vakiovarusteet mm. sisustus pähkinäpuuta, peräkannen sohva, jääkaappi, 6kpl 95 Ah AGM-akkuja, trimmilevyt, maasähköjärjestelmä, keulapotkuri 4 hv, 2x80 W aurinkopaneelit, joystick-ohjaus

Lisävarusteet mm. laminaattikansi, tiikkikansi, sähköinen kattoluukku, perän ohjailupotkurit, peräkannen kuomu, Simrad-plotteri 16 tai 24 tuuman näytöllä, Mente Marine -trimmit, jousitettu kuljettajan istuin

Hinta koeajovene ilman lisävarusteita 375 554 €

Valmistaja Linex Boat Oy, Kälviä

Myynti Nylund’s Boathouse

Lue myös nämä

X