Tilaa
Testit

Esittelyssä Särki 430 TC + Mercury F20 – Erikoistapaus

Perinteikkään valmistajan pieni tuplapulpettivene kaipaisi kantavamman rungon. Nyt kiikkeryys kiusasi rannalla ja vesillä.

22.03.2024

TekstiTimo Sarkkinen Tekninen avustus Jouko Saarinen

Kenelle: Suurin varauksin niiden ehdokaslistalle, jotka etsivät tuplapulpettivenettä pienellä budjetilla suojaisille vesille.

Yllättävänkin moni kotimainen venevalmistaja on innostunut istuttamaan runsasta kalustusta aina vain pienempiin runkoihin. Viime vuonna uutuutena esitelty Särki 430 TC todistaa, että niinkin pieneen kuin 4,3-metriseen veneeseen on mahdollista saada tuplapulpetit ja erillispenkit kuskille ja toisella puolella istuvalle kyytiläiselle.

Oman luokkansa ”tilaihme” on laskettu kotikonnuillaan trailerilta ruskeavetiseen Salonjokeen. Ensiaskeleet rantapenkalta veneeseen eivät viritä tunnelmaa korkealle: Särki vastaanottaa aikamiesvartaloiset vierailijansa melko voimakkaasti kallistuen. Liikuskelun sijaan tekee mieli asettua nopeasti istumaan.

Senttipelin voi kuitenkin todeta onnistuneen. Syystamineissaan 95-kiloinenkin toimittaja huomaa mahtuvansa kaikille istumapaikoille. Neljän tai viiden hengen käyttöä ajatellen on olennaista, että peräpenkin reunoillakin on nipin napin riittävästi jalkatilaa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X