Tilaa
Testit

Esittelyssä Silver Shark CCX – Kotimaista käyttöhopeaa

Silverin täysalumiininen X-mallisto on päivittynyt kahdella toisen sukupolven Sharkilla. Työkalumainen keskipulpettimalli vetoaa vahvimmin kalastajiin.

08.09.2021

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Kenelle: Ripeästä matkanteosta nauttivalle kalastajalle, joka etsii työkalumaista avovenettä pyöreästi kuusimetristen luokassa.


Jopas jotain. Yksi jos toinenkin saattoi hieraista silmiään Helsingin venemessuilla 2017, kun ähtäriläismerkki esitteli ensimmäiset täysalumiiniset tuotantomallinsa, Eagle ja Shark BRX:n sulassa sovussa perus-Silverien kanssa. Siis niiden, jotka tutusti tunnisti lujitemuovisesta sisäosasta.

Kyseessä ei ollut suuri linjanmuutos, vaan harkittu veto vientimarkkinoille. Täyshopeisia malleja oli kaipailtu ennen kaikkea Ruotsissa ja Norjassa. Näissä maissa on tunnetusti paljon ammatikseen veneileviä ja muita, jotka ajattelevat alumiinivenettä ennen kaikkea huolettomana työkaluna. Siihen ajatukseen ei sitten muovisisustus istu.

Kuten Busterin ja Fasterin suosiosta tiedetään, potentiaalista ostajakuntaa uskoisi riittävän Suomessakin. BRX-mallien alkutaival olikin meillä lupaava, mutta parin viime vuoden ensirekisteritilastot näyttävät vaisuja lukuja sekä Sharkin että Eaglen kohdalla.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X