Tilaa
Testit

Esittelyssä Suvi 63 Duo ja Duo Fisher – Ison kerhon haastajat

Pienvenemerkkinä tunnettu Suvi kiilaa uusilla lippulaivoillaan kuusimetristen luokkaan. Pelkistetyt pulpettiveneet erottuvat valtavirran kilpailijoistaan monin tavoin – myös hinnoillaan.

14.04.2022

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Kenelle: Niille, jotka etsivät isoa tuplapulpettivenettä pienemmällä hinnalla. Duo-malli huvi- ja yhteyskäyttöön, Duo Fisher uisteluun.


Uutuusmallit edustavat kokoluokkaa, jossa on oiva mahdollisuus erottua omaleimaisella linjalla. Suvin kohdalla se tarkoittaa ennen muuta jo 1980-luvun varhaisvuosista kantanutta yksikuorista valmistustapaa. Nimenomaan sen ansiosta merkki pystyy hinnoittelemaan lippulaivansakin niin, että huomio on melkeinpä taattu.

Vai voiko muuta sanoa, kun nämä mallinumeroaan isommat, 6,4-metriset pulpettiveneet maksavat kaikilla moottorivaihtoehdoilla alle 30000 euroa. Hintaeroa on todella tuntuvasti markkinoiden kaksikuorisiin lujitemuoviveneisiin, joiden kanssa isot Suvit todennäköisimmin ostajista kilpailevat.

Pitää silti painottaa, että uudet 63-mallit ovat – kuten moni saattoi odottaa – luokassaan melko pelkistettyjä perusveneitä. Suvin perheessä huipulla pukeudutaan yhtä arkiseen asuun kuin pienemmässä päässä. Luksustunnelma ja edulliset hinnat istuvat venemaailmassa harvoin yhteen.

Suvi 63 Duo.

Suvi 63 Duo Fisher.

Suvi 63 Duo Fisher.”Kuuskolmosten” synnyssä on hyödynnetty merkin aiemman lippulaivan, Suvi 57:n runkoa. Sitä on pidennetty 70 senttiä ja korotettu viitisen senttiä. Vaikka painoa on tullut lisää reilut sata kiloa, veneet ovat edelleen huomattavan kevyitä luokkansa kilpailijoihin verrattuna.

Se näkyy myös tehosuosituksessa, joka alkaa niinkin alhaalta kuin 80 hevosvoimasta. Koeajoon saatuja veneitä vauhdittavat kuitenkin 100- ja 115-hevosvoimaiset moottorit, joiden kanssa veneitä myös paketteina markkinoidaan.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 4/2022.

Tekniset tiedot

Suvi 63 Duo ja Duo Fisher

Pituus 6,4 m, leveys 2,31 m, paino n. 630 kg

Valmistusmateriaali lujitemuovi

Henkilöluku 6

CE-kategoria C

Tehosuositus 80–115 hv

Koeajomoottorit 63 Duo: Yamaha F115 ja 63 Duo Fisher: Yamaha F100

Polttoainesäiliö 70 l

Vakiovarusteet mm. hydrauliohjaus, lukittavat säilytystilat, laminaattisarja, pulpettien väliovi, kölirauta, uimatikkaat, 12 V pistoke

Lisävarusteet mm. istuintyynysarja, irrotettava pöytä, keulaportaat, lepuutinteline, satamakuomu, perähyttikuomun etu-, ja takaosa sekä väliseinä, uistelutarga, takilapohja, vapaputki, vesihiihtokaari, varustepaketti (sis. kiinnitysköydet, lepuuttimet, ankkuri, mela, äyskäri)

Hinnat vakiovarusteilla

63 Duo: 16 500 €, Yamaha F115 -moottorin kanssa 29 100 €

63 Duo Fisher: 16 500 €, Yamaha F100 -moottorin kanssa 27 900 €

Valmistaja Suvi-veneet Oy, Savonlinna

 

Lue myös nämä

X